Segons l’informe de la FIM l’accident va tenir lloc per una distracció del pilot.


Segons l’informe de la Federació Internacional del Motociclisme (FIM), l’accident que va tenir lloc el passat mes de juny al GP de Catalunya, va ser a causa d’una distracció del pilot perdent així el control de la seva moto. Per tant aquest informe descarta que la caiguda del pilot mallorquí fos provocada per una fallada mecànica o per un clot com s’especulava al principi.

Els investigadors confirmen que hi havia un clot en el revolt 12 on es va produir l’accident però en el moment que es va produir l’accident el pilot mallorquí va aconseguir evitar-ho, de manera que el clot no va ser el que va provocar l’accident.

Pel que fa als pneumàtics, l’informe de la FIM assegura que es trobaven en perfectes condicions en el moment que es va produir l’accident:

“Els pneumàtics davanters i del darrere van ser inspeccionats i estaven en bones condicions. Les dades van mostrar que la pressió del pneumàtic del darrere estava a la pressió recomanada en el moment de l’incident. Això confirma que el problema amb la llanda del darrere és una conseqüència i no una causa de l’accident “.

L’informe confirma que en el moment de l’accident, la moto anava uns 4 quilòmetres més lenta i va esgotar uns 7 o 8 metres més la frenada respecte a la seva millor volta.

Danny Aldridge director tècnic de MotoGP assegura que va ser una desgràcia que l’accident es produís per una distracció i no a causa del clot o una fallada tècnica.