Mick Schumacher és el nou campió de la Fórmula 3 Europea després de ser segon en la segona cursa del cap de setmana a Hockenheim. Juri Vips ha set el guanyador d’aquesta prova, però el màxim rival de Schumacher, Dan Ticktum, s’ha quedat amb la setena posició.

La FIA Fórmula 3 Europea és una de les categoria més comentades en les últimes setmanes després del creixement mediàtic de Mick Schumacher. El pilot alemany ha aportat un seguiment a la categoria que no l’havia tingut mai. És per això que tot el món de l’automobilisme estava amb la mirada fixa en Hockenheim per veure si el petit ‘kaiser’ es feia amb el campionat en l’última cita del calendari en el traçat alemany.

Després de la patinada de Schumacher en la primera carrera i la victòria de Guanyu Zhou, les joves promeses de l’automobilisme mundial es tornaven a col·locar en graella per disputar la segona carrera del cap de setmana. En aquesta, Mick Schumacher sortia des de la segona posició, per la qual cosa l’alemany era un dels favorits per a la victòria i per proclamar-se campió d’Europa de FIA Fórmula 3. I més amb Dan Ticktum sortint des de darrere i sense ritme per arribar al capdavant. 329 punts per al pilot de Prema, 290 per la promesa de Red Bull. Ticktum creuava els dits per a un problema mecànic de Schumacher i l’alemany els creuava per tenir una carrera tranquil·la.

S’apagaven els semàfors i Juri Vips, des de la ‘pole position’, sortia bé i mantenia la primera posició. Per darrere, accident de Sacha Fenestraz i Julian Hanses que acabava amb tots dos pilots fora de la carrera. Sortia el Safety Car. Ticktum es trobava en la 11ª posició, mentre Schumacher mantenia el seu segon calaix del podi.

El cotxe de seguretat apagava les llums i, amb 24 minuts en el cronòmetre, Vips tornava a rellançar la carrera i Schumacher li mantenia el pols. Ralf Aron s’agafava a la tercera posició i Palou perdia la quarta plaça amb Shvartzman i Daruvala.

El pilot de Prema s’acostava més i més a Juri Vips que semblava que no trigaria massa a perdre el liderat. No obstant això, Schumacher perdria corda i cediria espai al de Motopark que ho aprofitaria per fer lloc. Aron s’acostava i posava tota la pressió a l’alemany. Al mateix temps, Ticktum seguia la seva operació remuntada. Primer era Aberdein, després Marina Sato. El següent era Àlex Palou, però el pilot de Hitech es resistia a perdre el seu setè lloc. Ho aguantaria fins a la 16ª volta quan Ticktum aconseguia trobar l’espai i fer-se amb una posició més.

Per davant, Vips mantenia el liderat i obria una distáncia de 4 segons. Aron seguia lluitant per la segona plaça amb un Schumacher tranquil que, amb aquest resultat, li servia per ser campió de la categoria.

Mentre que en el box de Mick en Prema eren tot somriures, en el de Marcus Armstrong es veia preocupació. El pilot tornava a tenir problemes mecànics i es veia amb l’obligació d’abandonar.

Els minuts passaven i Schumacher era cada vegada més campió. Es parava el crono, dues voltes per davant. Vips creuaria primer la línia de meta, però Mick Schumacher era la persona més feliç del circuit.

Pilot jove, calculador i amb molta sang freda. El pilot alemany aconseguia fer-se amb un campionat que semblava tenir-ho guanyat Dan Ticktum. El de Prema, amb tot perdut, millorava a mitjans de temporada i ara és campió de la Fórmula 3 Europea.

Després de 21 voltes, la carrera acabava amb Vips primer, seguit de Schumacher i Ralf Aron. Jehan Daruvala en la quarta posició, seguit de Shvartzman i Scherer. Dan Ticktum era setè, seguit de Palou, Aberdein i Troitckii tancant el TOP10.