René Rast ha guanyat la penúltima carrera del campionat del DTM en el traçat de Hockenheim i es posa a 15 punts de Gary Paffett. El líder del campionat ha acabat la cursa en quart lloc i Di Resta ha perdut una oportunitat d’or per fer-se amb el liderat després de creuar la línia de meta en vuitena posició.

Carrera de bojos la que han pogut veure tots els seguidors que s’han desplaçat al traçat de Hockeheim per veure l’última cita del campionat de turismes alemany. Lucas Auer sortia des de la primera posició, seguit d’un Gary Paffett que necessitava fer un bon paper per anar tranquil a l’última carrera del campionat del diumenge. René Rast, tercer, havia de posar el pebre per poder seguir optant pel liderat.

Paul Di Resta havia tingut una mala classificació i sortia des de la sisena plaça. Necessitava dinamitar d’alguna forma la carrera per poder posar en problemes a Paffett i seguir en la lluita pel campionat.

Lluita a tres en el traçat de Hockenheim que dictarà un campió del DTM en l’última cita del diumenge. Començava la carrera i tots els cotxes es preparaven per atacar en el primer gir del traçat alemany.

Auer sortia bé i mantenia la posició enfront de la poca pressió que posava Paffett. En la tercera posició, Rast sortia molt malament i perdia la posició contra de Farfus. Poc li duraria la primera posició a Auer que deixaria passar al líder del campionat per minimitzar riscos.

Amb Paffett al capdavant, Rast en la cinquena i Di Resta en la sisena posició, el líder de Mercedes arribava a l’última carrera amb 22 punts d’avantatge, ho tenia a la mà. Rast no ho volia deixar tan fàcil i quan es va desfer del BMW va anar a l’atac a per Auer que queia a la tercera posició.

La lluita estava servida. Paffett, primer, anava una mica més lent que un René Rast que tenia la victòria entre cella i cella. Per darrere, Di Resta seguia en la cinquena posició, mentre Juncadella buscava una estratègia diferent i entrava a canviar gomes en la volta 6.

En la següent volta, Auer tenia un problema en el cotxe i es veia amb l’obligació d’abandonar. Notícia positiva per Di Resta que es treia un escuder de Paffett de sobre.

Passaven les voltes i Paffett controlava la carrera a la perfecció. Rast no aconseguia acostar-se a més de dos segons, per la qual cosa el pilot d’Audi va decidir entrar a fer el canvi de gomes en la volta 14 i fer un ‘undercut’ al líder.

Paffett era conservador i entrava en la següent volta, no obstant això, Rast li havia guanyat prop d’un segon i es vindria una de les lluites més boniques del campionat. Al llarg de les següents quatre voltes, els dos candidats al títol s’avançaven gir rere gir. S’arribaven a tocar, però van mantenir un respecte mutu que va acabar afavorint a Rast.

Faltant 25 minuts, el d’Audi estava per davant i no solament li retallava punts a Paffett, sinó que també ho feia a Di Resta que havia parat en la volta 15 i queia a la 12ª posició.

Amb tothom ja reorganitzat, Paffett tornava a la càrrega, però Rast era un os dur de rosegar. Un dels moments més tensos del campionat. Els dos posaven tota la carn a la graella, no es deixaven un sol centimetre. Juncadella, amb 18 voltes de pneumàtic i 20 minuts per davant, es posava en la tercera posició.

Tot es tranqulizaría quan Farfus perdia la porta del seu cotxe i sortia el cotxe de seguretat. Tots els pilots es van compactar i això va perjudicar en gran manera a qui havia entrat en les primeres voltes. Paffett es trobava amb un Timo Glock darrere, amb compostos molt més frescos i amb ganes de donar guerra. Di Resta, sisè, tenia una possibilitat més d’acostar-se als de davant i minimitzar danys.

No obstant això, s’apagaven les llums del cotxe de seguretat i els Mercedes (Paffett, Juncadella i Di Resta) perdien posicions. Rast havia cuidat una mica més les seves gomes i li donava per aguantar en el primer lloc. L’Audi de Frijns també li donava ales en l’últim tram i es posava en la segona posició.

Amb aquest resultat acabava la carrera després de 34 voltes d’infart. René Rast es feia amb la victòria i posava emoció al campionat. Robin Frijns es quedava amb la segona posició, seguit de Timo Glock.

En la quarta posició, el líder del campionat, Gary Paffett, seguit de Loic Duval i Mike Rockenfeller. Nico Müller es quedava amb la setena plaça, per davant de Paul Di Resta, Bruno Spengler i Edoardo Mortara.

La carrera del diumenge serà qui decideixi el campió del DTM 2018 i s’espera una lluita a tres que no deixarà a ningú indiferent.