Matheus Leist ha aconseguit emportar-se la victòria en el Iowa Speedway per seguir retallant punts al líder del mundial Kyle Kaiser que només va poder ser cinquè.


Colton Herta va començar amb força la carrera traient un avantatge de mig segon al seu perseguidor Claman De Melo, mentre tant el líder del mundial mantenia la tercera plaça mantenint a ratlla a Ryan Norman, Dalton Kellett i Nico Jamin. En vuitena posició després d’una bona sortida es trobava Matheus Leist i aconseguia remuntar dues posicions, seguit de Santi Urrutia i Juan Piedrahita.

En la volta 15 Kellet superava al seu company per col·locar-se en quarta posició. Fins al moment els pilots eren cautelosos sobre la degradació dels pneumàtics amb el tanc de combustible ple i les altes temperatures sobre l’asfalt.

Arribàvem a la volta 20 i la diferència entre Leist i Claman De Melo era tan sols de 7 dècimes, el canadenc era superat pel líder del mundial Kyle Kaiser i aquest s’acostava perillosament a Herta. Però en la volta 22 Garth Rickards provocava una bandera groga per una virolla al revolt 2.

La cursa es rellançava en la volta 26 i tan sols dues voltes més tard Leist ja ocupava la quarta plaça i superava al seu company d’equip De Melo per col·locar-se en zona de podi. Però el brasiler era imparable i en la volta 30 superava el líder del mundial i dues voltes més tard aconseguia superar a Herta per col·locar-se líder de la cursa.

Leist va començar a tirar amb força i en la volta 36 ja estava a 2,5 segons de Herta, Kaiser, Kellett i Claman De Melo. D’altra banda Urrutia que va començar la carrera en onzè lloc ja era sisè i amenaçava el cinquè lloc de Claman De Melo.

En la volta 48 Herta era superat per Kaiser per col·locar-se segon i més tard era superat de nou per Kellet i queia a la quarta posició. Mentrestant Urrutia superava a De Melo i es col·locava en cinquè lloc però seguia amb el seu bon ritme fins a superar també a Herta i col·locar-se quart.

Volta 62 i Leist tenia un avantatge ja de 6 segons sobre el líder del mundial. Kellet aconseguia reduir avantatge sobre Kaiser i el canadenc aconseguia superar a Kaiser per col·locar-se segon i enviar al californià a la tercera plaça. Tan sols dues voltes més tard Urrutia aconseguia situar-se en tercer lloc superant a Kaiser.

En la volta 81 Kellet i Urrutia vam regalar una baralla molt bonica per la segona plaça on finalment l’uruguaià es va imposar a Kellet i aquest ascendia de nou una altra plaça més per situar-se segon.

A falta de 8 voltes per al final Herta aconseguia superar al líder del mundial i aquest queia a la cinquena plaça. Mentrestant Urrutia aconseguia reduir l’avantatge que era de 6 segons amb Leist en les últimes voltes però finalment no va poder arribar i va acabar a 3 segons del brasiler.

D’aquesta manera Leist s’enduia la victòria en el Iowa Speedway seguit d’Urrutia i Kellet. A les portes del podi finalitzava Herta i el líder del mundial tan sols va poder ser cinquè. De Melo, Nico Jamin, Ryan Norman, Aaron Telitz i Juan Piedrahita completaven el top 10.