Més de tres anys després, Hélio Castroneves ha tornat a aconseguir una victòria en la IndyCar. Ho ha fet en el Iowa Corn 300, on s’ha imposat amb solidesa a un Hildebrand que ha estat segon i un Hunter-Reay que ha estat tercer.

La bandera verda va onejar al petit oval d’Iowa i Will Power va conservar la posició privilegiada. Per darrere hi va haver algun que altre avançament, però les posicions capdavanteres es van mantenir estables excepte per JR Hildebrand, que va caure de la segona plaça a la quarta.

En la volta 10, Tony Kanaan, que havia tingut una mala arrencada, va patir problemes d’estabilitat en el seu cotxe i va ser superat per molts pilots, caient fins a la 15a plaça. A la 21, i mentre els cotxes més endarrerits ja estaven perdent voltes, es va produir el primer canvi de líder, ja que Power va ser superat per Hélio Castroneves.

Cap a la volta 30, s’estava veient com alguns pilots que havien començat enrere s’estaven recuperant, com era el cas de Graham Rahal (de 10º a 5º), Ryan Hunter-Reay (de 15 º a 8è) o Scott Dixon (de 17º a 11è). També hi havia, d’altra banda, pilots que estaven caient en la taula, com era el cas anteriorment esmentat de Kanaan o el de Takuma Sato, que havia caigut fins al desè lloc.

Un altre que venia fort era Mikhail Aleshin, que a la volta 43 va superar a Ed Carpenter i ja era tercer. A la 57, el mateix pilot rus va perdre el cotxe al segon revolt, va colpejar el mur i es va veure obligat a retirar-se. La cursa va ser neutralitzada per primera vegada i la majoria de pilots van aprofitar per realitzar la primera detenció en els Pits. Després d’aquestes parades, Castroneves seguia al capdavant seguit de Power, Rahal, Carpenter, Hildebrand i un Simon Pagenaud que també estava realitzant una sòlida remuntada.

Es va tornar a córrer a la 68 i Carpenter va superar a Rahal per la tercera. El de RLL va ser també superat per Hildebrand i Hunter-Reay no trigaria a amenaçar la seva cinquena plaça. En les següents voltes seria Carpenter qui cauria fins a la cinquena plaça, superat per Hildebrand i Rahal. El pilot de l’ECR núm. 21 estava sent molt ràpid i també va superar a Power. A la 97, Hunter-Reay va avançar a Carpenter per la cinquena i Hildebrand va fer el mateix amb Castroneves pel liderat.

A les poques voltes, Castroneves també perdria la segona posició davant Power. Per darrere, Carpenter seguia perdent i el va avançar Josef Newgarden, que també havia remuntat des d’una endearrerida posició de sortida. A la 132, Carlos Muñoz es va tocar lleument amb el mur, però amb la contundecia suficient perquè es tragués una altra groga i el colombià hagués d’abandonar. Tots van parar i Castroneves va recuperar el liderat en els Pits, seguit de Hildebrand, Power i Hunter-Reay.

La verda va tornar a la volta 143 i Power li va prendre la segona posició a Hildebrand, mentre que Rahal li va treure la quarta a Hunter-Reay. El nord-americà d’ECR li va tornar l’avançament a l’australià de Penske i, quan s’havia enganxat a Castroneves, en la volta 172, un toc de Conor Daly molt similar al del seu company va propiciar una tercera groga. Tots van parar mentre el Pace Car estava en pista. Després de les detencions, l’ordre era Castroneves, Power, Hunter-Reay, Hildebrand, Rahal. Amb la cursa neutralitzada, els cotxes de Sato i Ed Jones estaven rodant inexplicablement lents.

La cursa es va reprendre a la 184 i Rahal va passar a Hildebrand per la quarta. Tots van avançar ràpidament a un Charlie Kimball que era líder, ja que no havia parat. A la tornada 198 es va decretar un altre Caution causa de que estava començant a caure una lleugera pluja sobre el circuit. Tot i la pluja, la cursa no es va suspendre i alguns pilots van decidir visitar els Pits de nou. Finalment, es va mostrar bandera vermella a la volta 208.

Afortunadament, la pluja va cessar i la carrera va continuar als 10-15 minuts. El focus més interessant en aquestes voltes va ser la lluita per la sisena plaça amb Kanaan, Newgarden, Pagenaud i James Hinchcliffe. Per davant, Rahal va intentar avançar a Hunter-Reay, però va haver de reduir per evitar problemes i Hildebrand va aprofitar per passar. A aquests tres es va unir, a la 240, Newgarden.

A la 247, Hildebrand va ser el primer a realitzar l’última parada. La resta ho van fer entre la 252-257. Després d’aquestes detencions, Max Chilton liderava sobre Kimball i Marco Andretti. No obstant això, els tres tenien parades pendents. Pel que fa als líders reals, Hildebrand era el primer d’ells seguit de Castroneves, Hunter-Reay, Power i Rahal. El brasiler de Penske va superar a Hildebrand a la 268.

No hi va haver moviment en les últimes 30 voltes i Castroneves es va endur, per fi, més de tres anys després, la victòria. El brasiler no guanyava des de la segona de Detroit el 2014 i avui, a Iowa, es converteix en el novè guanyador de l’any i li dóna a Penske la seva primera victòria en aquest traçat. Hildebrand acaba segon i es ratifica com un pilot fort en ovals curts. Hunter-Reay acaba tercer, iguala el seu millor resultat de l’any i es rescabala d’una mala ratxa. Completen el Top 10 Power, Rahal, Newgarden, Pagenaud, Dixon, Kanaan i Hinchcliffe.

Amb aquests resultats, la general es comprimeix i Dixon segueix líder, amb 403 punts, però el segueix Castroneves a només 8 punts. La resta de Penske els segueixen: Pagenaud és tercer amb 372 punts, Power quart amb 350 i Newgarden cinquè amb 347. Aquí acaba la Iowa Corn 300, però l’espera perquè el campionat segueixi serà breu, ja que el proper cap de setmana torna el campionat amb la seva única cita fora dels Estats Units, amb l’Indy Toronto.