L’exitós equip de Formula Renault 2.0, Koiranen GP deixa la categoria on ha aconseguit consolidar-se com a equip referent del món del motor.

L’equip finlandès deixa la Formula Renault 2.0 Eurocup i la Formula Renault 2.0 Alps a partir de la propera temporada després de molts campionats d’equip, de pilots i on ha ajudat a pilots com Kevin Korjus, Daniil Kvyat, Carlos Sainz, Nyck de Vries o Jack Aitken.

Van aconseguir el campionat de pilots de la Formula Renault 2.0 Italia (winter Series) el 2005 amb Atte Mustonen, el primer de molts èxits. El 2010, Kevin Korjus va portar l’equip a una continuació d’èxits amb el campionat de pilots que també aconseguirien Nyck De Vries i Jack Aitken el 2014 i 2015, respectivament.

El 2011 va ser Carlos Sainz qui es va quedar a les portes del campionat de pilots al Eurocup però, va aconseguir el títol a la Fórmula Renault 2.0 NEC i el campionat d’equips en aquest i en el Eurocup.

Va ser l’únic títol al NEC, ja que l’equip amb seu a Montmeló va passar a la Fórmula Renault 2.0 Alps on van aconseguir el campionat amb Daniil Kvyat, qui també va aconseguir acabar en segon lloc al Eurocup.

El 2013 va ser un any molt dur per l’equip, on amb Nyck De Vries com a líder no van aparèixer els resultats amb un xassís nou. Però el mateix holandès l’any següent va arrasar a la Alps i l’Eurocup per assolir tots els títols d’equips i de pilots possibles.

Enguany ha estat Jack Aitken, qui gràcies a una gran remuntada, ha guanyat l’Eurocup i la Fórmula Renault 2.0 Alps per davant del seu compatriota Jake Hughes.

Ara Koiranen GP seguirà a la GP3 Series, i incrementarà el seu rol com a promotor amb la Formula 4 Nord Europea i la nova Formula 4 Espanyola.