Jérôme D’Ambrosio ha aconseguit la seva primera pole position a la Fórmula E en el ePrix de Punta del Este. El belga ha aprofitat els errors de Buemi i Di Grassi a la superpole per liderar el doblet de Dragon Racing amb Duval al segon lloc. Bird completa el top3.

Després d’un mes i mig d’inactivitat, la Formula E arribava a Punta del Este, el segon circuit més ràpid del campionat on l’any passat Jean-Éric Vergne (DS Virgin) va aconseguir la pole position.

El pilot francès avui, igual que l’any passat, ha rodat en el primer grup on ha sortit per completar una única volta, a diferència dels NEXTEV TCR i Natanahel Berthon. En la primera volta ràpida era Piquet qui liderava, seguit del seu company Oliver Turvey, qui a la volta següent es situava en primera posició.

L’estratègia de Vergne de sortir al final de sessió no li funcionava. El de DS Virgin feia un error a una xicana i perdia l’oportunitat de lluitar per la pole. A més a més, es va trobar amb Berthon (Team Aguri) que li va bloquejar la trajectòria, deixant a Vergne en últim lloc.

En el segon grup, la lluita per la pole position ha estat molt ajustada. Nico Prost (Renault edams) era el primer en situar-se primer però trencava l’aleró i això l’afectava en la continuació de la seva volta. D’Ambrosio (Dragon Racing) el superava, però era Lucas Di Grassi amb el seu Abt Schaeffler Audi Sport superava en 1 segon el temps del belga.

A continuació era el torn per al Grup 3 on Loïc Duval (Dragon Racing) aconseguia situar-se en tercera posició per acabar com a el millor del seu grup on hi havia el debutant Oliver Rowland (Mahindra Racing), que acabava últim però aconseguia salvar un impacte contra el mur al tercer sector.

En el darrer grup, Sébastien Buemi (Renault e.dams) que partia com a preferit per a la pole feia gala d’aquest fet amb una volta que superava per una dècima el temps de Di Grassi. Si Buemi feia un gran paper, qui li passava tot lo contrari era a Jacques Villenueve (Venturi Racing) que impactava contra el mur.

Per tant, la superpole era cosa entre Sam Bird, Loïc Duval, Jérôrme d’Ambrosio, Lucas di Grassi i Sébastien Buemi.

Super pole molt erràtica per a la majoria dels pilots, tot i això els tres pilots que sortien aconseguien superar a Lucas Di Grassi i a Sébastien Buemi,  qui perdia la pole provisional que tenia, després d’una errada en una frenada.