Aquest diumenge es va disputar la tercera i última cursa de la ronda de Silverstone de la Fórmula 3 Europea on, en la jornada d’ahir, Daniel Ticktum i Mick Schumacher es van repartir les victòries, la qual cosa deixa al pilot de Motopark una miqueta més líder a costa del que succeís en la cursa que final del cap de setmana.

A la pole position es col·locava un Juri Vips que ha anat creixent a mesura que ha avançat l’any i, últimament està demostrant un nivell més que decent. La sortida ha estat força caòtica. Tots els participants han estat molt agressius i al final, amb tan poc espai, els incidents han estat inevitables. En un primer moment ha estat Marcus Armstrong qui ha rebut danys després de copejar a Mick Schumacher i, en segona instància, Ralf Aron va haver d’abandonar després del seu accident amb Sebastian Fernandez que també va haver de baixar del cotxe després de conèixer l’abast dels danys soferts.

Daniel Ticktum tampoc va estar exempt dels incidents inicials ja que va tenir els seus més i els seus menys amb Enaam Ahmed i, a conseqüència d’això, semblava patir danys. Totes aquestes accions van propiciar la sortida del cotxe de seguretat que va haver de reagrupar i neutralitzar la carrera perquè els comissaris treballessin en condicions òptimes per retirar els cotxes aparcats a les escapatòries i netejar la pista de les peces despreses dels monoplaces.

Després de la represa, Daniel Ticktum, sabia que tan sols havia d’acabar la carrera per prendre una miqueta més d’avantatge en el campionat ja que, els dos pilots que representen una amenaça més en la classificació estaven fora de carrera. Per la seva banda, Juri Vips, el líder de carrera, va tractar d’imposar un ritme demolidor per deixar enrere l’amenaça que representava Sacha Fenestraz.

De fet, el franc-argentí va ressorgir d’una primera meitat de temporada decebedora, sobretot tenint en compte el bon cap de setmana del GP de Pau, on va aconseguir guanyar una de les 3 curses de la cita inicial del campionat.

Va ser una cursa tranquil·la en relació al vist en les primeres voltes tot i que hi va haver baralles i algun avançament. Finalment, la cursa se la va adjudicar l’estonià de Motopark encara Fenestraz va estrènyer en els compassos finals per intentar arrabassar-li aquesta posició. Per darrere, els dos pilots van prendre un important avantatge davant el tercer classificat, Jonathan Aberdein que va haver de realitzar una bona defensa per mantenir la posició de podi davant dels atacs d’Ahmed, Schumacher i un Ticktum que, un cop més, va saber treure avantatge davant un resultat més aviat discret.