L’equip de Haas de Fórmula 1 té l’objectiu determinat de creuar la barrera dels 100 punts aquesta temporada 2018 de Fórmula 1, però revela que ja han començat la seva evolució per al seu cotxe de 2019.

L’equip nord-americà ha superat els 50 punts per primera vegada en la seva curta carrera de F1 ja aquest any, ocupant el cinquè lloc en el campionat d’equips amb 66 punts en el seu conjunt mentre lluita pel quart lloc contra Renault (82), Force India (59) i McLaren ( 52).

Amb nou carreres per davant, el director de l’equip Guenther Steiner té un objectiu determinat perquè l’equip creui la barrera dels 100 punts per primera vegada, el que serà un èxit significatiu per a l’equip petit en només el seu tercer any.

“Necessitem guanyar els punts que vam perdre en la primera meitat de la temporada”, va dir. “Aquesta és la nostra missió: tenir els millors resultats al final de la temporada. Crec que la barrera dels 100 punts ha de superar-se, però encara l’hem d’obtenir-la.

“Si vols acabar quart o cinquè, has de trencar aquesta barrera”. Haas ha donat un gran pas endavant aquest any i és consistentment el quart millor cotxe durant els caps de setmana de Fórmula 1. No obstant això, els errors l’han decebut, en cas contrari haurien estat en una posició forta pel que fa als punts.

“Vam començar el cotxe de 2019 fa unes setmanes i no té sentit desenvolupar més el cotxe de 2018”, va dir.

“Perquè si continues el desenvolupament, en el moment de fabricar les peces, és gairebé final de la temporada. Els guanys són massa petits per fer-les servir només per a dos o tres carreres. Tenim algunes novetats més, però això és tot el desenvolupament que hi haurà per el cotxe de 2018.

“Aquest és un pas que hem aconseguit el 2018 que no vam tenir el 2017”, i ha afegit que els canvis de 2019 presentats per la FIA no han canviat els seus plans de desenvolupament. L’únic canvi a què van haver de recórrer va ser començar una setmana o dues abans del planejat.

Mentrestant, Steiner segueix confiat que Haas pot continuar amb la seva bona forma a la resta del 2018 després de les vacances d’estiu, quan han de prendre una gran decisió en la seva alineació de pilots.

Mentre que Kevin Magnussen va revelar que l’equip té una opció sobre ell pel 2019, el futur de Romain Grosjean depèn de la balança de moment. Els seients a Haas es tornen més atractius ara, considerant el caos creat per alguns altres moviments.