Maximilian Günther ha aconseguit la quarta victòria de la temporada en el Norisring (Alemanya). El de Prema s’escapa en la classificació general del campionat de pilots.

A la sortida Jake Hughes (Hitech GP) mantenia la primera posició, mentre Ferdinand Habsburg (Carlin) i Ilott es tocaven i provocaven que Ralf Aron (Hitech GP), David Beckmann (Motopark) i Marino Sato (Motopark) no poguessin seguir la marxa, mentrestant abans d’acabar la primera volta, Günther aconseguia superar Lando Norris (Carlin) per la segona posició.

Joel Eriksson (Motopark) que sortia penúltim aconseguia remuntar fins l’onzena posició, i seguiria remuntant fins arribar als líders de cursa.

Però les coses no anaven tant bé pel seu company d’equip David Beckmann que veia com era envestit per Habsburg, impossibilitant la possible remuntada del pilot alemany.

Al completar-se deu minuts de cursa, aquesta semblava estar estabilitzada amb Hughes liderant per davant de Maximilian Günther (Prema Powerteam) i Norris,  per darrere els seguien Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) i Guanyu Zhou (Prema Powerteam), mentre que més separats els Van Amersfoort Racing de Harrison Newey i Joey Mawson lluitaven per la sisena posició.

Aquesta lluita acabaria malament pels pilots de Van Amersfooort que veien com Eriksson aprofitava la situació per superar a ambdós pilots. Els dos es seguien molestant i això causava que d’altres pilots s’apropessin a ells. Jehan Daruvala (Carlin) en intentar la maniobra, tocaria a Mawson qui impactaria contra el mur i causava el Full-Course-Yellow (FCY).

En finalitzar-se el període de FCY, Norris ho aprofitava per pujar a la segona posició. El jove pilot de McLaren de seguida aniria a per el liderat de la cursa, entrant en una intensa lluita amb el seu compatriota Jake Hughes. Però aquesta lluita no acabaria bé, un toc entre els dos causava l’abandonament de Hughes. Norris seria sancionat amb 20 segons després de la cursa.

Era un britànic en aquest cas també, Callum Ilott (Prema Powerteam) qui impactava contra Keyvan Andres Soori (Motopark), veient-se obligat a abandonar, fet perjudicial en la lluita pel campionat.

Totes aquestes situacions permetien a Maximilian Günther aconseguir la quarta victòria de la temporada per davant de Piquet i Zhou.

Completaven la zona de punts: Eriksson, Newey, Daruvala, Mick Schumacher (Prema Powerteam), Tadasuke Makino (Hitech GP), Aron i Nikita Mazepin (Hitech GP).

En el campionat de pilots, Günther aconsegueix 8 punts de marge amb Eriksson. Callum Ilott és tercer a 41 punts del seu company d’equip, mentre Norris es situa a 45 del alemany.