Quan tot semblava decidit, amb la pista mullada a falta de 15 minuts per al final de la sessió, Aron Canet aconseguia la seva segona Pole Position al Campionat del Món de Moto3. Va fixar un temps d’1:26.688 en el seu últim gir i partirà demà amb avantatge en la carrera del Circuit de Sachsenring.

Tot el cap de setmana ha rodat en posicions més endarrerides, però durant l’entrenament classificatori el de Corbera va treure el millor de si mateix. No obstant això, l’emoció està assegurada ja que sabem que a Moto3 la Pole no és sinònim de victòria: ningú guanya en la categoria lleugera partint primer des que ho fes Brad Binder a Austràlia l’any passat.

Preveient la més que probable pluja que podia començar en qualsevol moment, tots els pilots van decidir sortir a la recerca del temps al començament de la sessió. Canet i Joan Mir  es van situar al capdavant juntament amb Arbolino i Ramírez.

Les precipitacions van començar al final de la sessió i semblava que els registres no es millorarien, però la pista es va assecar i Canet va millorar. Finalment, 2n va acabar un Mir que va optar per una estratègia diferent, suposant que els registres no s’anaven a millorar. El balear va demostrar el millor ritme, tant a la tarda com al matí.

Per quarta vegada en primera línia aquesta temporada, Nicolo Bulega, l’italià de l’equip de Valentino Rossi va completar la primera línia de graella.