Sacha Fenestraz ha liderat de principi a fi la cursa del Eurocup Formula Renault 2.0 als carrers de Mote Carlo, Mònaco. En condicions de pluja, els accidents han estat la tònica d’una cursa que s’ha acabat abans del previst. Habsburg i Defourny completen el podi.

Era el moment més esperat de la temporada, un dels més importants, la cursa a Monte Carlo que es disputaria sota condicions de pluja. Una situació complicada per a tots els pilots, els quals només han rodat aquí en condicions de sec.

La cursa s’iniciaria amb un cert retràs degut a les reparacions de les tanques de protecció al primer revolt (Sainte Dévote), degut als múltiples accidents durant la cursa preliminar, la Porsche Carrera Super Cup.

Sacha Fenestraz (Tech 1 Racing) sortia des de la pole position gràcies a la desclassificació del líder del campionat, Lando Norris (Josef Kaufmann Racing) i la penalització de Ferdinand Habsburg (Fortec Motorsports).

La cursa tot i això s’iniciava darrere el cotxe de seguretat degut a la pluja i l’aigua acumulada al circuit, el qual s’hi estaria dues voltes.

En marxar, Habsburg superava per l’interior de manera molt agressiva a Massenet a Deforuny per la segona posició. El austríac intentaria de seguida avançar a Fenestraz però aquest li tancava bé la porta, abans de que aparegués el cotxe de seguretat.

El motiu, un accident entre Baptista (Fortec Motorsports) i Daruvala (Josef Kaufmann Racing) que causava l’abandonament del brasiler i la virolla de Daruvala. Al darrere també, David Porcelli (MGR Motorsport) patia una virolla a Loeb. El americà, qui té molt poca experiència en monoplaces, durant el període de safety car perdria el control del seu cotxe al revolt 1 i impactaria violentament contra la barrera.

La cursa es reiniciava a falta d’onze minuts i aquest cop era Habsburg qui s’havia de defensar dels atacs de Defourny i Boccolacci (Tech 1 Racing). El francès superaria al belga a Sainte Dévote.

Una volta més tard, Gabriel Aubry (Tech 1 Racing) intentava superar en el mateix punt a Harrison Scott (AVF) per al setè lloc, però el britànic no deixava prou espai al francès, provocant un inevitable toc i impacte contra el mur. Aquesta acció causava la bandera vermella i la finalització de la cursa.

Sacha Fenestraz aconsegueix la primera victòria al Eurocup Formula Renault 2.0, són a més a més els primers punts pel franco-argentí. Completen el podi Ferdinand Habsburg i Max Defourny.

Fora del podi en la zona de punts, Dorian Boccolacci, Nikita Mazepin, Harrison Scott, Henrique Chaves, Julien Falchero, Gabriel Aubry i Will Palmer.

En el campionat, Max Defourny passa a liderar el campionat amb 83 punts, Norris es manté segon amb 55 punts, Harrison Scott es manté tercer amb 50 punts, mentre que Boccolacci és quart amb 43 punts.