El pilot suec s’ha endut la setena prova de la temporada per davant de Lando Norris i Maximilian Günther. Callum Ilott ha abandonat en la primera volta. També han quedat fora Guanyu Zhou, Jake Hughes, Joey Mawson i Jake Dennis.

La primera de les tres curses al Circuit de Pau-Ville, la qual ha significat la setena de la competició, ha començat una gran sortida de Callum Ilott (Prema Powerteam) i una bonica baralla entre Joel Eriksson (MotoPark Academy) i Lando Norris (Carlin Motorsport) on el suec ha avançat fins al segon lloc. No obstant, Illot ha tocat un mur i ha trencat la suspensió de la seva roda davantera esquerra i part de l’aleró davanter, motiu pel qual ha abandonat.

Joel Eriksson no ha trigat en obrir una escletxa de gairebé un segon respecte a  Lando Norris, però aquest s’ha anat apropant paulatinament deixant endarrerit al tercer classificat a falta de 27 minuts per acabar la cursa, que era  Joey Mawson (Van Amersfoort Racing) en aquells moments.

Als 26 minuts ha abandonat Guanyu Zhou (Prema Powerteam) després de xocar amb una de les tanques del circuit francès. L’organització ha decidit treure la bandera groga i que el cotxe de seguretat rodés fins que es retirés el monoplaça del pilot xinès. Entretant, la pluja ha fet acte de presència.

A falta de 16 minuts, el safety car ha marxat i llavors Jake Dennis (Carlin Motorsport) ha intentat avançar a Joey Mawson en una maniobra molt arriscada que hauria pogut significar la retirada dels dos pilots. Eriksson ha tornat a aconseguir una distància respecte a Norris que superava les nou décimes.

A falta de 7 minuts, Jake Hughes (Hitech Racing) ha perdut el control del seu cotxe a la part davantera i ha xocat contra el mur, essent el tercer de la cursa en abandonar.  Poc després ha passat el mateix amb Mawson, que ha s’ha quedat sense roda i part de l’aleró davanter. Al mateix temps, Jake Dennis ha trencat la seva suspensió quan ha intentat avançar al pilot australià. Amb dos accidents i tres pilots fora de cursa de forma gairebé simultània,  el cotxe de seguretat ha hagut de sortir un altre cop i ha estat fins que faltava un minut per finalitzar. Gràcies a aquest incident, Maximilian Günther (Prema Powerteam) ha pogut col·locar-se tercer. Els últims segons de cursa han estat molt emocionants, amb Lando Norris pressionant a Joel Eriksson, però sense arribar a avançar-lo gràcies a que el suec ha tancat molt bé els espais. Els resultats han estat els següents:

Pos Pilot Equip Diferència
1 Joel Eriksson Motopark 23 Laps
2 Lando Norris R Carlin 0,243
3 Maximilian Günther Prema Powerteam 2,636
4 Nikita Mazepin Hitech GP 3,56
5 Ralf Aron Hitech GP 3,97
6 Harrison Newey Van Amersfoort Racing 4,564
7 Pedro Piquet Van Amersfoort Racing 5,383
8 Mick Schumacher R Prema Powerteam 5,825
9 Ferdinand Habsburg R Carlin 6,637
10 Jehan Daruvala R Carlin 7,201
11 David Beckmann Van Amersfoort Racing 8,229
12 Keyvan Andres Soori R Motopark 9,071
13 Tadasuke Makino R Hitech GP 9,616
14 Marino Sato R Hitech GP 10,537
15 Joey Mawson R Van Amersfoort Racing Retirat
16 Jake Dennis Carlin Retirat
17 Jake Hughes Hitech GP Retirat
18 Guanyu Zhou Prema Powerteam Retirat
19 Callum Ilott Prema Powerteam Retirat