Jorge Martín ha aconseguit a Le Mans la seva tercera Pole de l’any superant Nicolò Bulega i Juanfran Guevara en una sessió que ha tingut incidents, pluja i temps cancel·lats.

La sessió va començar en les millors condicions de tot el cap de setmana fins el moment. Romano Fenati fou el primer pilot capdavanter en establir registres i va aturar el cronòmetre en 1:44. Amb pocs minuts transcorreguts, Jorge Martín va ser el primer pilot en caure, al tercer revolt. Fenati va rebaixar el seu propi temps amb un 1:43.935. Abans de superar els primers 10 minuts, Joan Mir es va posar líder amb un 1:43.683. Al mateix revolt on havia caigut Martín va haver-hi un incident amb Kaito Toba Manuel Pagliani.

Uns cinc minuts després, Niccolò Antonelli es va posar en primera posició. Es va arribar a l’equador de la sessió i la majoria de pilots es van quedar al box per primer cop. Quan faltaven 20 minuts van tornar a sortir.

Ja en la segona tanda, Fenati va tornar a posar-se primer. Els temps estaven a punt d’arribar a l’1:42 i, en la següent volta, l’italià del Rivacold es va superar a si mateix amb un 1:42.999. A falta de 10 minuts, va començar a ploure i, aparentment, la sessió podria haver finalitzat prematurament.

No obstant, la majoria de pilots van tornar a pista amb 5 minuts per al final. Adam Norrodin va caure. Quan van compleatar la volta, alguns pilots van ser capaços de millorar els seus temps, però no es van apropar als líders. En l’última volta, Nicolò Bulega es va posar primer amb Juanfran Guevara segon. Ayumu Sasaki va protagonitzar l’última caiguda de la sessió. Alguns pilots encara tenien una volta més, Martín va superar Bulega però l’italià va recuperar el seu liderat amb un 1:42.710.

Però la qualificació no va acabar aquí, ja que direcció de cursa va cancel·lar l’última volta de Bulega per superar els límits de la pista. A causa d’això, la Pole va ser per Martín, que aconsegueix la tercera Pole de l’any, seguit de Bulega Guevara. Fenati, Albert Arenas Antonelli comformen la segona línia, mentre que el líder del mundial Mir, sortirà vuitè. La cursa es disputarà demà diumenge a les 11:00 hora local.