El jove pilot de Red Bull, Dan Ticktum ha superat el jove de Renault Sacha Fenestraz per guanyar la primera cursa de la FIA Formula 3 Europea al circuit de Silverstone. Aquesta victòria li permet reprendre el liderat en el campionat.

Sacha Fenestraz (Carlin) va realitzar una bona sortida partint des de la pole position, mentre Dan Ticktum (Motopark) va superar a Guanyu Zhou (Prema Theodore Racing) per aconseguir la segona posició. Mick Schumacher (Prema Theodore Racing) es va col·locar en quart lloc.

L’alemany va superar a Jonathan Aberdein (MotoPark) i el Prema de Marcus Armstrong, mentre que Juri Vips (MotoPark) escalava del desè al setè lloc.

Al capdavant, Fenestraz seguia en el liderat, encara que Dan Ticktum estava per darrere pressionant-lo. Al seu darrere, Mick Schumacher abandonava per culpa d’una punxada.

Dan Ticktum no cedia, i va estar intentant la maniobra constantment fins que va tenir l’oportunitat de superar a Fenestraz al revolt de Stowe, a falta de cinc minuts per al final. Amb el pilot de Motopark al capdavant, Zhou que seguia rodant en tercer lloc, es va haver de retirar per culpa del mateix problema que el seu company d’equip.

Això va ajudar a aconseguir el podi a Aberdein. La cursa es va acabar amb un Full-Course-Yellow (FCY) que no va significar cap canvi en el liderat.

Aquesta és la quarta victòria per a Dan Ticktum aquesta temporada, que li permet prendre el liderat del campionat gràcies al sisè lloc del seu rival Marcus Armstrong. Fenestraz va tornar al pòdium per primera vegada aquesta temporada després de la prova inaugural a Pau.