Rene Binder després de tenir la victòria molt a prop l’any passat, enguany finalment ha pujat al esglaó més alt del podi gràcies a la sanció de Roy Nissany –segon. Matevos Isakyaan completa de la primera cursa de les World Series Formula V8 3.5 al circuit de Monza.

El líder del campionat, Pietro Fittipaldi (Lotus) sortia des de la pole position però una mala sortida el feia perdre posicions a més de punxar el pneumàtic per culpa d’un toc amb Damiano Fioravanti (RP Motorsport).

Al davant, Roy Nissany (RP Motorsport) passava a liderar la cursa. El israelià no abandonava aquesta posició fins la bandera de quadres. Però en una sortida de pista on retallava una xicana, els comissaris li van imposar una sanció de  5 segons al temps final de la cursa.

Per tant, era Rene Binder (Lotus) qui aconseguia la victòria per davant del pilot de RP Motorsport. Matevos Isaakyan (AVF) completa el podi després d’una lluita amb el seu company d’equip Egor Orudzhev (AVF) que finalment acabaria cinquè al ser superat per Alfonso Celis (Fortec Motorsports).

Darrere el rus finalitzaven els debutants Diego Menchaca (Fortec Motorsports), Nelson Mason (Teo Martin Motorsport) i Konstantin Tereschenko (Teo Martin Motorsport). En novena posició finalitzava Giuseppe Cipriani (Il Barone Rampane), per davant de Pietro Fittipaldi.