Barnicoat ha sigut el pilot més ràpid sota el diluvi de Jerez. Després de 3 banderes vermelles a la sessió del seu grup, ha aconseguit fer-se amb el millor temps. Delétraz l’acompanyarà a la primera línia.

Grup B

Sota la pluja de Jerez, Jake Hughes ha sigut un dels primers en marcar temps i s’ha col·locat primer durant els minuts inicials. Després, hi ha hagut una disputa molt ajustada entre Jörg, Allen, D’agosto i Hubert, qui ha sigut el primer en baixar de l’1:56.000

Passada ja la primera meitat del temps, la Pole provisional seguia, de moment, de cara per a Hubert. Per darrere es veia a Jörg, qui havia marcat el seu millor crono a la seva segona volta i encara no havia sigut capaç de millorar. D’aquesta manera, a falta de 2 minuts per acabar, el suís tenia un temps que només li servia per col·locar-se sisè en aquesta segona Qualy.

Arribat ja el cronòmetre a zero, les coses no han canviat gaire. De moment, la Pole era per a Hubert amb un 1:55.601 –bona sessió de classificació per a ell, ja que ha encapçalat la taula quasi des del principi- si cap pilot del grup A aconsegueix treure-li la Pole. D’agosto ha acabat darrere seu a poc més de mig segon.

 

Grup A

La sessió del grup A ha estat marcada per les banderes vermelles que hi ha hagut a falta de 10 minuts i a falta de 8, i quan només mancaven 10 segons. En la primera ocasió, s’ha produït perquè el cotxe de Oskoui s’ha quedat aturat en mig de la pista. D’altra banda, el diluvi s’estava tornant cada vegada més intens i s’ha aprofitat l’aturada a pista (a causa de la bandera vermella) per a analitzar les condicions i l’estat de la pista.

La sessió no s’ha reiniciat fins passada mitja hora i, als dos minuts, els comissaris han hagut de suspendre-la un altre cop, ja que el revolt 7 era un autèntic perill. En aquest punt del circuit s’han sortit de pista més de 5 pilots a la mateixa volta. Defourny ha fet malbé el seu monoplaça, Hasse-Clot ha anat directe cap a la grava i han hagut de retirar el seu cotxe amb la grua, i Delétraz ha trencat el seu aleró després de patir ‘aquaplanning’ i tocar-se amb Aitken. El britànic ha sigut el més perjudicat, ja que degut a aquest toc ha quedat fora de la lluita per la Pole.

Per tant, segona bandera vermella de la sessió amb Aitken i Hasse-Clot fora de la batalla.

Després d’una altra aturada, torna la bandera verda a pista. Delétraz ha sigut el primer en tornar a sortir i es posava primer després de batre el temps de Barnicoat per 60 mil·lèsimes, però el britànic se la tornava a prendre.

Finalment, Defourny ha tornat a patir una sortida de pista i ha causat una bandera vermella a falta de menys d’un minut, i s’ha donat per acabada la sessió.

Barnicoat ha aconseguit la Pole, ja que els 3 primers del grup A (Barnicoat, Delétraz, Gachet) han superat el temps de Hubert.

La cursa es podrà seguir a partir de les 12:55.