La competitiva graella que s’està formant per a aquesta nova temporada de la FIA F3 europea segueix component-se poc a poc. Un dels equips amb menys peces confirmades, Van Amersfoort Racing, ha anunciat el que serà el seu segon pilot oficial pel 2018.

Artem Petrov ha estat l’escollit, que acompanyarà a l’ara únic confirmat, Keyvan Andres, a l’espera de saber encara la resta de components de l’equip.

Petrov, de 18 anys recentment complerts, ve de demostrar un bon potencial a la seva curta trajectòria en monoplaces. Cinquè classificat en la F4 italiana, va obtenir dues victòries i nou podis amb DR Formula. A més, també va disputar deu curses de l’ADAC F4 alemanya, a la qual va recollir el triomf a l’última cita al circuit de Hockenheim amb Van Amersfoort.

El rus va començar el 2016 els seus primers passos per la SMP F4, on no va destacar molt amb la 15ª plaça final. A més, també va fer les seves primeres participacions a la F4 italiana, on va aconseguir dos podis.

Ara encara el repte més gran de la seva trajectòria fins al moment. Aquest hivern ja s’ha pujat al cotxe de Formula 3 de l’equip holandès en alguna ocasió, demostrant una bona adaptació i un bon ritme que li han valgut la contractació per ascendir a la categoria aquesta temporada.

Petrov es mostra convençut de poder fer un bon paper en aquesta nova categoria, i així ho va mostrar en les seves paraules en el comunicat oficial de l’equip:

“Estic content de poder donar el pas a la FIA F3 europea amb VAR. Em vaig sentir de seguida com a casa a l’equip i estic desitjant entrar en batalla junts en aquest campionat tan competitiu amb pilots molt forts, que conec des dels meus dies al kàrting. Amb els molts anys d’experiència de Frits i el seu equip darrere meu, estic segur que puc ser competitiu a la temporada que ve”.

D’altra banda, el fundador de l’equip, Frits van Amersfoort, també es mostra molt feliç a l’anunci del seu segon pilot, de qui espera un bon rendiment en el seu any de debut:

“És un plaer anunciar que Artem s’uneixi al nostre equip de Fórmula 3 per a la temporada 2018. El vam tenir en el nostre radar durant un temps. La temporada passada va entrar a l’equip amb un “bang”, sent molt ràpid i guanyant una cursa. Creiem que l’Artem està llest per al següent pas i sentim la seva motivació per tenir èxit en el pròxim nivell. Certament li oferirem tot el nostre suport durant la seva primera temporada de F3″.