Ralf Aron ha aconseguit la seva primera victòria a la FIA Formula 3 Europea al circuit d’Hungaroring. El podi està format per tot debutants amb Kari i Eriksson completant-lo.

Maximilian Günther (Prema Powerteam) sortia des de la pole position, després de que aquesta fos per George Russell (Hitech GP) qui va veure com la seva volta va ser eliminada degut als track límits. El britànic sortia segon per davant dels Prema Powerteam d’Aron i de Stroll. També destacava la no participació de Nikita Mazepin (Hitech GP) qui li han prohibit la participació a aquesta cursa, després de fotre dos cops de puny a Callum Ilott.

Russell aconseguia una gran sortida i es situava en primer lloc seguit de Aron qui s’havia de defensar dels atacs de Stroll que pujava al tercer lloc. Els seguien Max Günther que havia perdut la pole position, i els Motopark de Joel Eriksson i Niko Kari.

Però el cotxe de seguretat havia de fer acte de presència en la següent volta, degut al abandonament de Callum Ilott (Van Amersfoort Racing). Unes voltes més tard era el seu company d’equip Anthoine Hubert qui també abandonaria la cursa.

En tornar la bandera verda, aquesta deixava una graella separada en que els sis primers classificats s’escapaven de Nick Cassidy (Prema Powerteam).

Un grup que es compactaria quan a la vuitena volta Russell feia un petit error al primer revolt, que pràcticament permetia a Aron superar el britànic. Això ajudava a Günther a atacar a Stroll, mentre Aron superava a Russell una volta més tard.

Aron s’escapava de la resta amb molta facilitat, mentre que la lluita entre Günther i Stroll facilitava als Motopark atacar ambdós Prema. Niko Kari començava el seu atac a falta de 10 minuts, superant els dos Prema i facilitant la mateixa maniobra al seu company Eriksson. El campió de la Formula 4 NEZ superava el britànic per la segona posició. Russell a falta de 6 minuts perdia el control del seu cotxe i perdria moltes més posicions fins entrar a box per retirar-se.

Al darrere, el líder del campionat Nick Cassidy (Prema Powerteam) que estava fent un tap important, era superat per el Carlin d’Alessio Lorandi. Més tard farien el mateix Sergio Sette Camara (Motopark), Ben Barnicoat (Hitech GP) fins que el neozelandès entrava a box per retirar-se.

Després de tants canvis en la classificació, a falta de 4 minuts Ralf Aron liderava seguit de Kari, Eriksson, Stroll, Günther, Lorandi, Camara, Zhou, Barnicoat i Jensen.

Un final de cursa en que els Prema mostraven els mateixos problemes amb els pneumàtics que Russell, i això permetia a Kari tallar la distància amb Aron. Però no era suficient per una primera victòria per Aron en el campionat, Kari i Eriksson tanquen el podi.

Nick Cassidy manté el liderat en el campionat tot i l’abandonament d’avui. El neozelandès té 7 punts d’avantatge sobre Stroll, mentre Günther s’ubica a 9 del líder.