Tom Dillmann ha tret el “martell” en els últims minuts de la sessió classificatòria per a la cursa 1 de la Fórmula V8 3.5 al Hungaroring, per aconseguir la pole position per aquesta. El francès ha superat el rècord del circuit per davant de Panis i el rookie Delétraz.

Venint d’uns entrenaments lliures on Kanamaru (Teo Martin Motorsport) i Johanny Cecotto (RP Motorsport) havien marcat el ritme, ambdós pilots també han començat liderant la classificació en unes primeres voltes en que no tothom anava al màxim.

El veneçolà que ahir va marcar el rècord del circuit es postulava com un dels preferits per a la pole position de la cursa 1, és més el fill del pilot de motociclisme mantenia el liderat en els 10 primers minuts, tot i els grans registres d’Aurélien Panis (Arden Motorsport).

A mesura que ens apropàvem a meitat de sessió, els pilots milloraven més i més els seus temps amb un Matthieu Vaxivière (SMP Racing) que es situava 6 dècimes per davant de Dillmann (AVF).

Arribàvem a meitat de sessió amb un Vaxivière liderant per davant de Cecotto, Dillmann era tercer seguit d’un sorprenent Matevos Isaakyan (SMP Racing), i d’Alfonso Celis (AVF).

En tornar a pista els darrers quatre minuts van ser una lluita molt emocionant, com ja és de costum en aquesta categoria. Tom Dillmann quan restaven 3 minuts pel final, gràcies a uns increïbles primer i tercer sector, aconseguia la pole position provisional amb el rècord del circuit amb un 1:27.582. Un registre que el pilot gal aconseguia millorar la volta següent amb un 1:26.729, una volta que el deixava amb la pole position final.

És la segona pole position consecutiva per Tom Dillmann a la Fórmula V8 3.5, el pilot d’AVF l’acompanyarà a la primera fila Aurélien Panis, mentre que Louis Delétraz (Fortec Motorsports) ha acabat tercer, repetint així el resultat de l’anterior classificació.

Resultats: 1 Dillmann 2 Panis 3 Delétraz 4 Cecotto 5 Vaxivière 6 Celis 7 Isaakyan 8 Nissany 9 Kanamaru 10 Visser 11 Binder 12 Fittipaldi 13 Orudzhev 14 Baptista 15 Cipriani