Matheus Leist s’ha endut la Freedom 100 liderant totes les voltes i pràcticament sense rival. Telitz i Kellett han estat els únics capaços d’apropar-se al brasiler i, després de lluitar per la segona plaça fins la bandera, han finalitzat segon i tercer, respectivament.

En la primera volta, Colton Herta va trompejar després que Dalton Kellett fés contacte amb la part del darrera del seu cotxe. Herta va acabar al mur i Ryan Norman no va poder evitar l’incident. Matheus Leist va conservar la primera posició.

La bandera verda va tornar a onejar a la volta 5 i Leist va continuar liderant, seguit de Zachary Claman de Melo i Kellett. Al tretzè gir, Kellet es va posar en segona posició. Claman de Melo va continuar perdent places i va ser superat per Aaron Telitz Neil Alberico.

Amb Kellett segon, l’aventatge del qual gaudia Leist es va anar reduint, i va desaparèixer definitivament quan Telitz es va posar segon. En la volta 34, Telitz va intentar finalment l’avançament, però Leist va defensar molt bé la seva posició i Telitz va haver de cedir la segona posició a Kellett.

Cap al final, Santiago Urrutia venia remontant i ja era quart, però va tocar el mur a la volta 38, danyant el seu monoplaça i perdent les seves opcions, tot i que no va arribar a patir un accident. A l’últim gir, Telitz va recuperar la segona posició. Leist va guanyar liderant totes les voltes, seguit de Telitz Kellett. El líder del campionat, Kyle Kaiser, només va poder ser novè.