Oliver Rowland ha donat la volta a la seva mala sort a Monaco i s’ha endut una gran victòria a la primera cursa del cap de setmana davant Artem Markelov i Nobuharu Matsushita.

El pilot britànic, que després de la cursa va reconéixer que tenia poques expectatives degut a la seva mala sort en visites prèvies al Principat, va remontar després d’una sortida mediocre per endur-se’n, contra tot pronòstic, la cursa i reduir la distància al campionat amb Charles Leclerc, que no ha pogut finalitzar avui, a només tres punts.

En apagar-se el semàfor, el Poleman Leclerc va contenir els atacs d’Alex Albon al primer revolt, amb Oliver Rowland defensant-se d’un ràpid Nobuharu Matsushita que havia superat Artem Markelov a la sortida. Els dos pilots capdavanters van començar a marcar voltes ràpides i allunyar-se de la resta fins que, en la novena volta, Nicholas Latifi es va quedar aturar al túnel i va haver de sortir el Safety Car.

La neutralització va beneficiar els pilots que havien sortit amb pneumàtics super tous, sent Luca Ghiotto en novena plaça, el primer d’ells. Per la resta va suposar un debat entre aturar-se, posar super tous i intentar acabar la cursa o continuar i intentar un marge suficientment ample per poder aturar-se sota bandera verda. Albon va canviar pneumàtics i va tornar a pista setè, per davant de Ghiotto. Això posava Rowland en segona posició.

La cursa es va rellançar a la volta 12. Leclerc va tornar a escapar-se mentre Rowland aconseguia obrir lloc amb Matsushita, Markelov, Jordan King Norman Nato, amb Ghiotto tractant de superar Albon. Per darrere, Louis Delétraz Robert Visoiu van col·lisionar a Mirabeau, fet que va requerir, un altre cop, la sortida del cotxe de seguretat.

Leclerc va parar just després de l’accident i abans del SC. Markelov va superar Matsushita a boxes, peró ells dos i Rowland sortirien davant de Leclerc, que ara era quart. La cursa del monegasc no milloraria, ja que va haver de tornar a Pits al següent gir per un problema mecànic i es va haver de retirar. Nato va patir un problema similar.

Es va tornar a la bandera verda i, aquest cop amb ningú al davant, va poder obrir una diferència que conservaria fins el final de la cursa. Markelov es va apropar en les darreres voltes però no el va poder superar. Matsushita va conservar la tercera posició davant el seu company Albon, a qui el canvi d’estratègia no va sortir del tot bé però va ser capaç de resistir els atacs de GhiottoGustav Malja va passar de la onzena posició a la graella a la sisena en cursa, amb Nyck de Vries, Johnny Cecotto, King Sergio Canamasas completant les places de punts.

Resultats de la cursa:

Pilot
Equip
1.
Oliver Rowland
DAMS
2.
Artem Markelov
RUSSIAN TIME
3.
Nobuharu Matsushita
ART Grand Prix
4.
Alexander Albon
ART Grand Prix
5.
Luca Ghiotto
RUSSIAN TIME
6.
Gustav Malja
Racing Engineering
7.
Nyck De Vries
Rapax
8.
Johnny Cecotto
Rapax
9.
Jordan King
MP Motorsport
10.
Sergio Canamasas
Trident
11.
Antonio Fuoco
PREMA Racing
12.
Ralph Boschung
Campos Racing
13.
Sean Gelael
Pertamina Arden
14.
Nabil Jeffri
Trident
15.
Louis Delétraz
Racing Engineering
No classificats
Sergio Sette Camara
MP Motorsport
Charles Leclerc
PREMA Racing
Norman Nato
Pertamina Arden
Robert Visoiu
Campos Racing
Nicholas Latifi
DAMS
Volta rápida
Charles Leclerc
1:21.403 en la volta 18