Dos homes de negocis d’Indianapolis, Mike Harding de Harding Group i Dennis Reinbold de Dreyer & Reinbold Racing, s’han aliat per a participar en la 101ª edició de la Indianapolis 500 i han anunciat que participaran amb Gabby Chaves al volant del seu monoplaça.

El Harding Group ja havia col·laborat amb l’Indianapolis Motor Speedway en projectes de pavimentació i instal·lacions pels espectadors. Al maig d’aquest any, l’empresa participarà per primer cop en la cursa sota el nom de Harding Racing, la participació del qual es va anunciar el darrer 12 d’abril.

El pilot triat per a pilotar el Chevrolet nº. 88 de l’equip serà el colombià Gabby Chaves, campió d’Indylights l’any 2014 incloent-hi una victòria en la Freedom 100 a Indianapolis i participant en 23 curses de la IndyCar Series entre 2015 i 2016, incloent-hi el títol de debutant de l’any el 2015.

Mike Harding, propietari i president de Harding Group, una empresa de pavimentació fundada pel seu pare, Fred, l’any 1960 i amb seu a Indianapolis; és el propietari de l’equip. Larry Curry, amb diversos anys d’experiència en equips d’IndyCar, serà el team manager i director de competició de l’equip.

“Estic emocionay per treballar amb Mike Harding en la formació del nou equip i som molt afortunats de comptar amb Gabby Chaves, així com l’equipament de Chevrolet” va declarar Curry.

Chaves va ser el Rookie de l’any en la temporada 2015 de la IndyCar Series, on va pilotar per a Bryan Herta Autosport, aconseguint també ser el millor debutant en la Indianapolis 500, amb un 16è lloc. En 2016 va disputar set curses per a Dale Coyne Racing, incloent un 20è lloc en el centenari de la Indianapolis 500.

“Estic encantat de poder participar en la meva tercera Indy 500,” va dir Chaves. “Estic molt emocionat d’unirme a un nou equip amb el nou propietari, Mike Harding, i tots els involucrats, inclòs Larry Curry, que ha estat essencial a l’hora de constituir i guiar l’equip.”

Chaves també es beneficiarà de l’experiència del dos cops guanyador de la Indianapolis 500 Al Unser Jr., que serà l’instructor del pilot. Matt Curry, el fill de Larry, que va treballar la darrera temporada amb AJ Foyt Racing y va ser enginyer en KV Racing quan van guanyar la Indianapolis 500 en 2013 amb Tony Kanaan, serà el cap d’enginyers.

“Tinc plena confiança que el nostre motorista Chevrolet ens proporcionarà el millor equip i suport per poder lluitar per la victòria,” va dir Chaves. “He fet bones curses en l’IMS tot i que els resultats no acompanyessin. Perè crec que aquest és l’any en el que hem que donar-ho tot per a aconseguir un bon resultat. Aquest és l’objectiu principal, i crec que comptem amb el millor programa entre els equips que només participen a Indianapolis. Un cop més, estic extremadament feliç i agraït per aquesta oportunidat, i no puc esperar que arribi maig.”