Mika Häkkinen, dues vegades campió de F1, elogia Fernando Alonso per la seva paciència tot i la manca de resultats, especialment en les seves últimes quatre temporades.

Alonso estava al capdamunt després dels seus títols el 2005 i el 2006 en les temporades de F1 amb Renault. Aviat va donar el salt a McLaren amb l’esperança de continuar amb la seva carrera pel títol. No obstant això, la controvèrsia aviat ho va aconseguir, ja que es va veure obligat a abandonar l’equip després de sol un any.

Va tornar a Renault, però l’equip no va poder complir les seves esperances. L’espanyol després va canviar a Ferrari el 2010, però l’augment de Red Bull Racing va dificultar el seu càrrec pel títol, tot i que va estar molt a prop dues vegades durant un període de cinc anys.

Amb la relació bastant forçada, Alonso va decidir tornar a McLaren, qui tenia moltes esperances amb el retorn d’Honda per començar l’era híbrida. Però el pla va ser enormement contraproduent, ja que la recerca de l’espanyol per un tercer títol va començar a disminuir.

La seva naturalesa política significava que altres equips no volien acollir-lo, el que no li deixava més remei que abandonar l’esport tot i que McLaren va canviar als seus companys per Renault. Va començar a explorar la idea de la Triple Corona, on ara només necessita guanyar la Indy500.

Per a un talent com Alonso, 12 temporades sense títol i la majoria sense lluitar-hi va deixar una empremta enorme. S’ha parlat molt sobre les seves reaccions, majoritàriament negatives, però el seu company rival Häkkinen té altres idees.

El finlandès pensa que Alonso va manejar la decepció prou bé durant tots aquests anys. Se sent atret per un pilot del calibre d’Alonso, és difícil no lluitar per un campionat, pel que la seva paciència es va mantenir en les últimes temporades.

Fernando Alonso mereix una menció especial”, va escriure Häkkinen en la seva columna. “Va guanyar dos campionats mundials i, en canvi, només vuit punts del campionat el van separar de guanyar-ne altres tres”.

“Els seus èxits com a pilot no es reflecteixen en els seus títols. Sempre ha pogut rendir de manera consistent i al nivell més alt, fins i tot durant les últimes quatre temporades a McLaren“.

“Per a mi ha estat increïble veure com va reaccionar davant d’una sèrie de temps difícils i resultats decebedors. Només puc estar orgullós de veure a un esportista professional romandre tan positiu, enfocat i professional, independentment de les circumstàncies “.

“Des del punt de vista del pilot, és difícil i frustrant somriure i seguir actuant quan el cotxe no està funcionant. Tinc molt de respecte pel que Fernando va aconseguir durant el seu temps amb McLaren a la Fórmula 1, ja que va mostrar molt coratge i lleialtat a l’equip durant aquest difícil període”.

“És genial veure que Fernando té un futur planejat en cotxes esportius i també a la Indy, amb molts nous desafiaments per venir ja que el seu objectiu és guanyar la Triple Corona de l’esport de motor: guanyar el Gran Premi de Mònaco, les 24 hores de Le Mans i la Indy 500”.

“Ja té els dos primers, així que li desitjo molt d’èxit en la temporada que de Indy 500 amb McLaren“. Mentre parlava d’Alonso, Häkkinen també va reflexionar sobre el que ha fallat per a McLaren en els últims temps juntament amb Williams.

“No he escrit molt aquest any sobre McLaren, i com molts de vostès saben, encara treballo amb l’equip tant en la Fórmula 1 com en el negoci dels automòbils de carretera”, va escriure. “Ha estat una relació de 25 anys, i sento el mateix dolor que l’equip ha sentit en les últimes temporades”.

“No ser competitiu és una experiència difícil. Mirar l’acompliment de McLaren no és només una qüestió de mirar què és bo i què és dolent. Aquest és un equip amb una gran quantitat d’experiència i motivació, i amb un pla a llarg termini per tornar al front”.

“Al final, només estan interessats en guanyar. És important ser pacient i reconèixer que convertir-se en un guanyador novament pren temps. Vaig trigar set anys a guanyar la meva primera cursa de Fórmula 1, i recordo bé els anys amb McLaren entre 1993 i 1997, quan treballava dur per obtenir els resultats que volia”.

“Finalment, el nostre pla va funcionar i vaig guanyar els meus dos títols. Personalment, sento que equips com McLaren i Williams estan patint les regulacions que restringeixen les proves en pista. Atès que no poden realitzar proves, es fa molt difícil resoldre els problemes reals amb els cotxes i posar solucions al seu lloc”.

“Cap sistema informàtic, simulació o tècnica de modelatge pot replicar exactament el que veiem en una pista de carreres”. Queda per veure com McLaren i Williams s’enfronten al 2019, i els dos equips opten per una alineació completament nova amb experiència i una parella de rookies.