A poc menys de dues setmanes per a l’inici de la cinquena temporada, la Formula E ha revelat més detalls de l’innovador ‘Mode Atac’ que s’introduirà als monoplaces i que augmentarà les opcions estratègiques dels pilots durant les carreres.

Segons ha anunciat la FIA en les últimes hores, els nous cotxes Gen2 de la sèrie per a la temporada que començarà el proper 15 de desembre al Riyadh Street Circuit d’Aràbia Saudita permetran moltes més variables estratègiques. L’objectiu és que les carreres siguin molt més obertes i que tots els participants puguin lluitar pel podi.

Per una banda, farà que els pilots puguin completar la distància completa de la carrera sense haver de passar per boxes a canviar de monoplaça com passava fins la passada temporada. Encara que els cotxes també seran més potents, s’utilitzaran diferents modalitats d’entrega de potència per administrar de manera eficient la vida útil de la bateria en 45 minuts (+1 volta).

A més, els pilots tindran la possibilitat d’accedir al nou “Mode Atac” en qualsevol moment de la cursa a partir de la segona volta. Aquesta opció, similar al ja conegut DRS de la Formula 1, augmentarà temporalment els nivells de potència del mode de carrera estàndard fixat en 200kW fins als 225kW durant un curt període de temps, el que afavorirà les maniobres d’avançament i, en general, a l’espectacle.

El “Mode Atac” es podrà utilitzar en el període de temps precís i amb la quantitat d’activacions que determinarà la FIA en funció del disseny i la configuració de cada circuit. Per a posar-lo en marxa, els pilots hauran d’estar dins d’alguna de les zones d’activació definides prèviament.

El pilot haurà d’anticipar-se i carregar el “Mode Atac” al seu volant quan s’estigui aproximant a la zona d’activació. Després, haurà de maniobrar a través de tres sensors de temps per rebre una energia instantània i aprofitar-la per poder superar al pilot que tinguin davant, o bé per defensar la posició en front un atac.

Per a ajudar als aficionats a poder identificar el moment en que els pilots utilitzin el “Mode Atac”, les retransmissions televisives de la Formula E informaran en directe de la seva activació. A més, les llums fluorescents que decoren l’halo dels monoplaces canviaran a color blau elèctric quan s’activi.