La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) va escollir Jorge Viegas com a nou president a l’Assemblea General Anual que es va celebrar el passat cap de setmana a Andorra.

El portuguès Jorge Viegas va ser nomenat nou president de la FIM en substitució de Vito Ippolito, que no va aconseguir revalidar el seu mandat després de dotze anys al càrrec. Assumirà el rol de director executiu de forma interina fins que prengui possessió del càrrec a la Comissions Conference de la FIM que tindrà lloc a Ginebra el proper mes de febrer.

Viegas, ex pilot de motocròs i de 250cc, ha estat vinculat a la FIM des del 1992. Ha ocupat diferents càrrecs a la directiva fins que va decidir presentar la seva pròpia candidatura alternativa a la de Vito Ippolito, també candidat en aquestes eleccions. El portuguès s’estrenarà com a president a la sortida del Dakar 2019 a Lima, Perú, a principis d’any.

El nou màxim mandatari del motociclisme es va mostrar molt satisfet per la seva elecció. “Em sento realment orgullós de ser escollit president de la FIM. Per a mi és un somni fet realitat des de la meva passió pel motociclisme poder exercir un rol que tingui un impacte positiu en el nostre esport. He passat molts anys treballant per i amb la FIM i espero que tinguem un futur brillant junts”, va declarar després de ser escollit a Andorra.

Amb l’elecció de Viegas, també es va nomenar una nova junta directiva. Jacques Bolle es converteix en el nou Vicepresident, mentre que Robert Dingam serà el representant de las federacions continentals (CONU). Giovanni Copioli, Jan Stovicek, Angellos Bavellas, Francesco Bardi i David Francis també passen a formar part del nou òrgan directiu de la federació. Viegas va felicitar tots els nous membres electes pels seus nomenaments.

Els comitès quedaran estructurats de la següent manera:

  • Afiliacions: Stephan Carapiet, president de la FIM Àsia
  • Premis i reconeixements: Giovanni Copioli, membre de la Junta
  • Finances: Robert Dingam, president de la FIM Nord-Amèrica
  • Govern: Jacques Bolle, vicepresident
  • Recursos Humans: Jorge Viegas, president
  • Pla estratègic: Jorgen Bitsch, membre de la junta

A més, els nous directors de la comissió de Sostenibilitat i Assumptes Públics seran Katia Pérez i Jesper Christensen, respectivament. “Són decisions i nomenaments molt valents. Anem en la direcció correcta, posant les federacions continentals i les comissions en el centre del poder de decisió”, va explicar Viegas.