El Circuit de Barcelona-Catalunya està a punt d’assegurar la continuïtat del Gran Premi fins a 2031.

Segons informa Mundo Deportivo, s’està negociant una renovació del contracte amb la F1 per cinc anys més, estenent l’acord actual que finalitza en 2026.

La Generalitat de Catalunya ha estat treballant intensament per a aconseguir un acord “de llarga durada”. Tot això malgrat la competència del potent projecte de Madrid, que debutarà en el calendari de la F1 en 2026. Tots dos circuits, Barcelona-Catalunya i Madrid, coexistiran en el calendari almenys entre 2026 i 2031.

El Ajuntament de Barcelona, liderat per l’alcalde Jaume Collboni, s’ha compromès a “fer tot el necessari” per a mantenir el Gran Premi a Barcelona. Això inclou augmentar la contribució econòmica, que havia disminuït durant el mandat de l’anterior alcaldessa, Ada Colau.

Per a promoure l’esdeveniment, s’estan organitzant activitats de promoció a Barcelona abans del pròxim GP d’Espanya del 21 al 23 de juny. Una d’aquestes activitats serà un ‘Road Show’ amb els monoplaces de F1 recorrent l’Eixample. L’objectiu és oferir experiències inoblidables que vagin més enllà d’un simple esdeveniment esportiu. D’aquesta manera involucra a la ciutat de Barcelona en una estratègia de benefici mutu.

En 2021, es va signar una renovació per cinc anys que incloïa un pla d’intervenció i modernització del circuit. Això tenia un cost estimat de 50 milions d’euros. Entre les reformes més destacades es troba el ‘Circuit Rooftop’, una passarel·la VIP de tres plantes que s’estrenarà en el pròxim GP d’Espanya. A més, s’han realitzat millores en el traçat, edificis del pàdoc, torre de control i pit-lane.

Declaracions de les parts implicades

La relació entre el Circuit de Barcelona-Catalunya i el CEO de la Fórmula 1, Stefano Domenicali, és excel·lent. Domenicali ha manifestat públicament el seu interès a mantenir dos Grans Premis a Espanya més enllà de 2026. En l’acord oficial amb IFEMA Madrid, signat el passat 23 de gener, Domenicali va assenyalar que “Barcelona és la Fórmula 1 i s’està treballant per a mirar més enllà”.

Pròximament, es durà a terme un acte institucional en el espai Mirador del Circuit. Allà s’espera que s’anunciï que Fira de Barcelona assumirà l’explotació i gestió de les instal·lacions del Circuit de Barcelona-Catalunya. Aquest anunci comptarà amb la presència de diverses autoritats. Incloent-hi el Conseller d’Empresa i Treball i President del Circuit, Roger Torrent, i l’Alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, entre altres.

En resum, el Circuit de Barcelona-Catalunya està prop d’assegurar la continuïtat del GP de F1 fins a 2031. Amb el suport de les institucions locals i una estratègia de promoció per a involucrar a la ciutat en l’esdeveniment.

Twitter Formula Rapida