Max Verstappen ha consolidat una nova victòria al Gran Premi de la Xina, amb una cursa perfecte, davant Lando Norris, i Sergio ‘Checo’ Pérez.

La cursa al famós traçat de Shanghai era una de les més esperades de la temporada després de 5 anys d’absentisme a causa de les conseqüències de la COVID-19. Complint tot just 20 anys des del debut del Gran Premi al mundial, el cap de setmana va començar amb cursa al Sprint, dominada també pel mateix Verstappen, en unes 20 voltes ben animades.

La classificació per a la cursa principal va deixar al pilot holandès a la ‘pole’ després de batre al seu company d’equip i a Fernando Alonso, que va aconseguir una impressionant tercera posició. Com ja és costum, el vigent campió del món va conduir des de la primera posició per obtenir la seva particular ‘58‘, prop de les 60 victòries a Fórmula 1.

A la sortida, Alonso ha assolit avançar Pérez per l’exterior del primer revolt, aguantant al mexicà durant els primers passos de la cursa. Un cop el número 11 es va anteposar a l’espanyol, Red Bull s’adjudicava un nou 1-2 provisional.

Lando Norris era la següent preocupació del pilot d’Aston Martin que també havia d’anar pendent dels dos pilots de Ferrari, Charles Leclerc, i Carlos Sainz, que després d’una sortida dolenta, tornaven amb força recuperant posicions. En particular el monegasc que després d’avançar amb grans maniobres a George Russell i Oscar Piastri, posava a Alonso i Norris, al seu punt de mira.

Amb el compost mitjà com a protagonista d’inici per a gairebé tots els participants al primer ‘stint’ de cursa, les primeres aturades es van dur a terme al voltant de la volta número 15, amb Alonso obrint la llauna, i propiciant que Leclerc anés per Norris, per lluitar pel podi.

Copyright: Red Bull Content Pool

Amb tots els pilots de la graella havent fet la seva aturada, tant Norris com Leclerc allargaven el seu ‘stint’ amb un bon tracte de gomes. Un Safety Car propiciat per l’aturada del motor del Stake F1 Sauber de Valtteri Bottas al tercer sector, funcionava de manera perfecta per aturar al pilot de McLaren i Ferrari, que han pogut canviar pneumàtics sense perdre gaire temps.

A la rellançada d’aquest primer cotxe de seguretat, Lance Stroll amb Daniel Ricciardo, i, d’altra banda, Kevin Magnussen amb Yuki Tsunoda, han provocat un segon Safety Car, després de tenir diverses col·lisions que han acabat amb els dos pilots de RB fora de cursa. Amb una nova rellançada, Verstappen ha aconseguit mantenir tant a Norris com a Leclerc darrere.

Tant Alonso com Pérez, tot just a la quarta i cinquena posició, havien aprofitat per tornar a aturar per muntar pneumàtics nous, i anar a l’atac. Pérez, finalment ha aconseguit la seva final tercera posició, però no ha sigut suficient per recuperar la segona posició de Norris, deixant Leclerc en quart lloc.

Pel seu costat, Alonso que rodava amb el tou, ha fet una nova última aturada per les 12 últimes voltes, muntant un nou compost mitjà, que amb un bon recital d’avançaments s’ha assegurat una sòlida setena plaça. Carlos Sainz, que ha tingut un Gran Premi prou discret, ha estat cinquè, a 10 segons del seu company d’equip.

Amb Lando Norris anomenat com a pilot del dia, Red Bull s’ha tornat a assegurar un doble podi, que no comptaven assolir en primera i tercera posició, ja que el britànic s’ha pogut interposar, en segona posició.

La pròxima prova del campionat del món estarà d’aquí a dues setmanes, al Gran Premi de Miami, última cursa abans de donar pas a l’extensa gira europea.