Celis s’ha fet amb la victòria de la primera cursa del cap de setmana a Spa-Francorchamps. Per darrere del mexicà, que ha liderat la cursa de principi a final, Nissany i Orudzhev han acompanyat al pilot de Fortec al podi.


Des de la pole, Celis va sortir conservant la seva posició mentre Fittipaldi, que sortia segon, queia fins l’última posició. D’aquesta manera, Binder es col·locava segon i Nissany tercer. Al començar la segona volta, apareixia la primera bandera groga de la cursa ja que Isaakyan va patir una virolla i va acabar a la grava. D’altra banda, Orudzhev, qui havia realitzat una molt bona sortida des de la desena posició, en poca estona ja es trobava quart i lluitant per atrapar a Nissany i a Binder. Al mateix temps, Cipriani protagonitzava una sortida de pista, però va poder seguir amb la cursa després de tornar a pista en última posició.

Després de 10 minuts de cursa i una lluita bastant ajustada, Nissany va avançar a Binder i es va posar segon. L’austríac es va veure ben aviat avançat també per Orudzhev. A part, Cipriani entrava al pit lane per retirar-se a la vegada que Mason sortia de pista i perdia diverses posicions.

Mentre Menchaca intentava avançar a Binder, el qual defensava prou bé la seva quarta posició, Fittipaldi i Mason s’acostaven perillosament a Tereschenko, disposats a prendre-li la vuitena posició.

En arribar a l’equador de la cursa, Celis seguia liderant amb mà ferma, ja que comptava amb un avantatge de més de 4 segons i mig sobre Nissany. Fittipaldi, per la seva banda, va aconseguir posar-se vuitè.

A falta de 10 minuts per al final, Nissany començava a reduir distàncies amb Celis mentre Orudzhev seguia en tercera posició amb 8 segons de marge respecte a Binder. Menchaca, Kanamaru, Fioravanti, Fittipaldi, Mason i Tereschenko tancaven el top 10.

Després d’una llarga i intensa lluita per la cinquena posició entre Binder i Kanamaru, el cronòmetre va arribar a zero, només quedava una volta per finalitzar la primera cursa d’aquest cap de setmana. Nissany s’havia acostat a Celis, qui liderava però amb poc més d’1 segon d’avantatge.

Finalment, el mexicà va creuar la línia de meta i va guanyar la cursa. Nissany va quedar segon i Orudzhev va acabar en tercera posició. Per darrere, Menchaca, Kanamaru, Binder, Fioravanti, Fittipaldi, Mason i Tereschenko van completar el top10 mentre Isaakyan i Cipriani van ser els únics abandonaments.

 

POS. DRIVER GAP LAPS
1 Celis 0.000 21
2 Nissany 2.929 21
3 Orudzhev 24.857 21
4 Menchaca 34.230 21
5 Kanamaru 40.360 21
6 Binder 41.993 21
7 Fioravanti 42.331 21
8 Fittipaldi 49.342 21
9 Mason 59.602 21
10 Tereschenko 1:20.541 21
11 Cipriani +18 LAPS 3
12 Isaakyan +21 LAPS 0