Les Honda van dominar la segona sessió del Gran Premi d’Espanya. Durant tot l’entrenament van portar la iniciativa i van romandre al capdavant. Completant un dia rodó, Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) va culminar la tasca realitzada en la FP1, sent el més ràpid en marcar un temps 1.39.420. Es confirma que Jerez és un circuit del gust del català.

Després d’ell, un sorprenent Jack Miller, que sempre ha puntuat aquest any, va fer el seu temps amb el pneumàtic davanter dur. Sembla que l’australià ha trobat ràpidament la posada a punt i  es mostra competitiu. 3a ha estat la Honda de Cal Crutchlow (LCR Honda) en unes condicions en què el britànic sempre ofereix la seva millor cara.

Segueix la progressió de Jorge Lorenzo (Ducati Team). En un Gran Premi en què compleix 15 anys com a pilot del Mundial de motociclisme, segueix amb la seva adaptació a la Ducati i acabant quart, sent la primera moto no Honda. Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing) el segueix en cinquè lloc.

Les Yamaha van patir problemes: la millor, i única entre els 13 primers, va ser la de Maverick Viñales. L’equip Movistar Yamaha MotoGP  provar el doble carenat, però al no funcionar, han decidit tornar enrere.

Alhora, van tornar les males sensacions de la pretemporada per Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP): en un circuit que sempre se li ha donat bé, l’italià s’ha hagut de conformar amb la 12è posició

Molt endarrerit va acabar Marc Márquez (Repsol Honda Team): 13.º. El de Cervera tan sols va utilitzar un compost  durant la sessió vespertina en un total de 19 voltes.