Alonso López s’ha fet amb la victòria de la primera cursa del cap de setmana disputat a Jerez. Després d’una lluita èpica durant la segona meitat de la cursa, Foggia ha aconseguit acabar en segona posició, just per davant de Masaki.

Després de la volta de formació, Ai Ogura va patir problemes amb la moto i no va poder prendre la sortida des de la graella. Alonso López va conservar la seva Pole Position i Jamue Masià es va posar ràpidament al seu rebuf mentre Dennis Foggia havia aconseguit escalar fins a la tercera posició en només un parell de corbes.

Durant aquesta primera volta tan atrafegada, Masià va perdre la seva segona posició a favor de Foggia. Instants més tard, queia al cinquè lloc al veure’s avançat també per Vicente Pérez i Sergio García. Alhora, Kazuki Masaki, qui sortia tretzè, ja rodava en sisè lloc.

Alonso López s’escapava del grup mentre Foggia i Vicente Pérez pilotaven roda a roda lluitant per la segona posició. Després d’un parell de voltes, Masià va perdre el control de la seva moto en un revolt i va anar a terra emportant-se per davant a Sergio García. Malgrat que tots dos pilots no van patir cap mal, García va tenir problemes en tornar a encendre la moto, la qual cosa li va fer tornar a pista en última posició.

Arribant a l’equador de la cursa, Vicente Pérez i Dennis Foggia ja havien intercanviat posició més d’una vegada, ja que mantenien una lluita molt ajustada, però Alonso López va perdre una mica de ritme i va reduir l’avantatge que portava sobre aquests dos pilots. Mentrestant, Sergio García va patir una forta caiguda que el va obligar a abandonar la carrera.

A 7 voltes per al final, el grup del capdavant ja estava format per 4 pilots, ja que Masaki s’havia enganxat als tres primers. Foggia va ser capaç d’avançar a Alonso López per fer-se amb el liderat de la cursa, però el madrileny va recuperar la posició durant la volta següent. D’altra banda, Aaron Polanco ja s’havia col·locat en cinquena posició després de sortir en vuitè lloc i, a falta de 3 voltes, ja s’havia unit al grup davanter.

Durant les últimes voltes, el líder de la cursa canviava pràcticament a cada revolt, ja que la batalla entre Foggia i López es podia categoritzar ja com èpica.

Foggia va entrar com a líder a l’última volta però al revolt 6 Alonso López es va fer amb la primera posició. Masaki, que estava en el grup sense fer soroll, es va treure un as de la màniga per col·locar-se segon i deixar a l’italià en tercer lloc. Però en l’últim revolt, Foggia va avançar a Masaki de nou per arribar a meta en segona posició.

Finalment doncs, Alonso es va fer amb la seva tercera victòria de la temporada. A menys d’una dècima, Foggia va aconseguir el segon calaix del podi i Masaki va creuar la bandera de quadres en tercer lloc. Aaron Polanco i Vicente Pérez van completar l’ajustat Top5 d’aquesta primera cursa i, per darrere, Alcoba, Viu, Nesbitt, Yurchenko i Pizzoli van tancar el Top10.