Matthieu Vaxivière s’ha fet amb la seva segona victòria aquesta temporada al circuit de Spa-Francorchamps a la Fórmula Renault 3.5. Jaafar i Stoneman completen el podi.


Matthieu Vaxivière ha fet la pole position aquest matí, el pilot occità havia d’estar acompanyat de Beitske Visser a la primera fila però la de AVF ha estat desqualificada de la classificació. I per més inri, el seu company a AVF, Alfonso Celis, veia com es quedava aturat abans de la sortida, provocant una volta de formació extra.

A la sortida, Vaxivière sortia molt malament i això ho aprofitava Latifi per situar-se primer, darrere Vaxivière seguit de Jaafar, De Vries i Stoneman. Al darrere d’ells Rowland i Merhi xocaven a la Source. Molta mala sort per al pilot castellonenc que havia realitzat una bona sortida.

La bandera groga i el cotxe de seguretat apareixien en la primera volta per culpa d’un accident en que es veia involucrat Pietro Fantin. Gelael aprofitava la situació per entrar a box i canviar l’aleró davanter. També s’aturava Meindert Van Buuren que havia punxat el pneumàtic posterior dret, en el primer revolt per culpa del toc de Gelael.

La classificació amb la cursa estabilitzada era: 1 Latifi, 2 Vaxivière, 3 Jaafar, 4 De Vries, 5 Stoneman, 6 Rowland, 7 Panis, 8 Ellinas, 9 Dillmann, 10 Malja.

La bandera verda tornava a falta de més de 30 minuts pel final. Dillmann (jagonya Ayam with Carlin) aprofitava la situació per superar a Panis (Tech 1 Racing) pilot que, seguiria perdent posicions. Malja (Strakka Racing) i Bonifacio (International Draco Racing) l’avançaven també.

Al davant Vaxivière i Jaafar atrapaven a Latifi. El jove pilot de Lotus aconseguia superar al canadenc al segon sector del circuit a mitja cursa. El pilot de Arden no tenia ritme, Vaxivière se’l escapava de seguida, semblava com si el canadenc no pogués controlar el seu cotxe.

El líder del campionat, Jazeman Jaafar, tot i els problemes de Latifi, no ho tenia gens fàcil per avançar al canadenc. Finalment la lògica s’imposava i el pilot de Arden Motorsport perdia posicions a mesura que avançava el cronòmetre. Jaafar i Stoneman l’avançaven i el feien baixar fins al quart lloc.

Jaafar mentre retallava distàncies mica en mica amb Vaxivière, el jove de Mercedes era atacat per Stoneman. El jove de Red Bull no podia mantenir el ritme superior de Jaafar, fet que provocava l’apropament de Latifi i Rowland.

Gràcies a la victòria Vaxivière es situa segon en el campionat a cinc punts del líder, Jazeman Jaafar. Rowland baixa al tercer lloc a 9 punts de Jaafar.

Resultats: 1 Vaxiviere, 2 Jaafar, 3 Stoneman, 4Latifi, 5 Rowland, 6 Dillmann, 7 Ellinas, 8 Malja, 9 De Vries, 10 Orudzhev.