Santiago Urrutia es fa amb una autoritària Pole per a la primera cursa a Mid-Ohio en ser l’únic pilot que ha establert un 1:11. Colton Herta sortirà segon i Nico Jamin tercer. El líder de la general, Kyle Kaiser, ha estat sisè.

Els 30 minuts d’entrenaments classificatoris que determinarien l’ordre de graella per a la primera cursa a Mid-Ohio van arrencar amb els habituals Santi Urrutia i Colton Herta marcant la pauta en els primers minuts amb uns decents 01:17 en el seu primer contacte amb la pista. Pocs pilots van marcar voltes ràpides en el primer terç de la sessió, que va ser breument detinguda per una sortida de pista de Dalton Kellett.

Precisament a superar-se el primer terç van arribar els registres competitius, i tots van establir temps al voltant del 01:14, amb els líders en 01:13 i Urrutia al capdavant. Passat l’equador de la sessió, van arribar els primers 01:12, amb Shelby Blackstock prenent el liderat de la sessió, però va ser ràpidament superat per Herta.

Entrats els últims 10 minuts, Urrutia va recuperar el liderat amb un 1: 11.9969, que en la següent volta seria un 1: 11.4375, marcat pel propi Urrutia.

Finalment, el temps del xilè va ser superat, per si mateix. Urrutia es va endur la Pole amb un 1: 11.3694, Herta sortirà segon, amb Nico Jamin tercer.