Lance Stroll ha aconseguit la victòria en la primera cursa de la temporada de la FIA Formula 3 Europea, que s’ha celebrat al circuit del Paul Ricard, França. El jove canadenc ha liderat el doblet de Prema amb Cassidy en segon lloc. Russell completa el podi amb el seu Hitech GP.

S’acabava la compte endarrere. Després d’una pre-temporada molt moguda, la FIA Formula 3 iniciava el campionat al circuit de Le Castellet amb l’alt nivell que el caracteritza amb Lance Stroll (Prema Powerteam) començant des de la pole position.

A la sortida, Cassidy (Prema Powerteam) aconseguia una millor tracció en l’arrencada i superava a Stroll per la primera posició, el seguia Russell (Hitech GP), Barnicoat (Hitech GP) i Günther (Prema Powerteam). En arribar al primer revolt, Sergio Sette Camara (Motopark) es sortia de la pista i perdia la setena posició, després d’un toc amb el seu company del programa Red Bull Junior, Niko Kari (Motopark). Aquest accident quedava sota investigació per part dels comissaris.

Stroll al completar la primera volta aconseguia superar Nick Cassidy per començar a marcar una distància respecte el neozelandès que estava sota pressió per part dels Hitech GP.

La cursa es calmaria després de dues voltes intenses, els pilots prenien les seves posicions i el primer en fer una bona maniobra era Harrison Newey (Van Amersfoort Racing) que superava al Carlin d’Alessio Lorandi per la vuitena posició.

Un Lorandi que perdia molt ritme i després seria superat per Niko Kari, Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) i Callum Ilott (Van Amersfoort Racing). Mentrestant, Kari, campió de la SMP F4 NEZ aconseguia superar a Newey pel vuitè lloc.

La cursa s’apropava a la seva fi amb la lluita oberta per l’últim punt que atorga la desena posició. Els companys de VAR, Piquet i Ilott s’han disputat aquesta amb el britànic resultant com a guanyador en una maniobra a falta de 5 minuts pel final de la cursa.

Però és l’equip Prema Powerteam, com ja és habitual, qui comença liderant el campionat amb un doblet completat per Stroll i Cassidy. Els Hitech GP s’han postulat com a rival de la formació italiana amb Russell i Barnicoat en tercera i quarta posició respectivament.

En cinquè lloc ha acabat l’autor de la pole per a la cursa 2 & 3, Maximilian Günther, seguit de Joel Eriksson (Motopark), i el pitjor Prema d’avui, Ralf Aron que ha estat setè. Tanca el top10 Niko Kari, Harrison Newey i Callum Ilott.

Resultats: