Kyle Kaiser ha aconseguit la pole position per a la tercera ronda del campionat de la IndyLights Series, la primera de la temporada en un circuit oval, en aquest cas el de Phoenix – que s’incorpora al campionat. El de Juncos ha dominat la sessió per davant d’Ed Jones i Santiago Urrutia.

Les classificacions en ovals, en el cas de la Indy Lights són diferents a la dels circuits urbans o permanents. El sistema és com el de la IndyCar on es tracta de fer dues voltes ràpides seguides per determinar la classificació.

Felix Serralles (Carlin) era el primer en sortir amb una tanda de 167.2 mph. Però el cubà perdia el primer lloc quan Kyle Kaiser (Juncos Racing) millorava el millor temps en 6 mph, quan només 4 cotxes havien completat una volta.

Els pilots amb experiència s’han vist beneficiats vers els pilots debutants, la majoria procedents d’Europa que han patit molt com és el cas de Felix Rosenqvist (Belardi Auto Sport) o Dean Stoneman (Andretti Autosport).

RC Enerson (Schmidt Peterson Motorsport) ha atacat fort en la seva tanda però no li era suficient per superar al Kaiser. Però era el campió de la Pro Mazda, Santiago Urrutia (Schmidt Peterson Motorsport) qui li arravatava la segona posició provisional al seu company d’equip.

La pole position seguia en mans de Kaiser que també aguantava la segona posició d’Ed Jones (Carlin), Santiago Urrutia completava el top 3 final seguit d’Enerson i Serralles. Tanca el top10 André Negrao, Zachary Claman de Melo, Dalton Kellet, Dean Stoneman i Neil Alberico.

Amb el punt de la pole position, Kaiser empata a punts en el campionat de pilots amb Felix Serralles. Demà serà l’oportunitat del desempat en una cursa diürna.