Lance Stroll ha aconseguit convertir la pole position en victòria al circuit urbà de Norisring en la primera cursa de la FIA Formula 3 Europea. El canadenc l’acompanyen al podi Niko Kari i Nick Cassidy.

Lance Stroll (Prema Powerteam) començava des de la pole position, mentre que el seu immediat rival pel campionat, Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) ho feia des de la dotzena, després de la penalització per canviar motor.

A la sortida, Stroll aconseguia mantenir la primera posició seguit de Joel Eriksson (Motopark) – que de seguida començaria a pressionar al canadenc, en tercer lloc s’ubicava Nick Cassidy (Prema Powerteam).

Al darrere, Maximilian Günther es tocava amb el seu company d’equip Ralf Aron (Prema Powerteam) havent d’abandonar.

Mentrestant, Ilott iniciava la seva remuntada ubicant-se ràpidament en quarta posició. Al davant Eriksson superaria a Stroll qui veia com Ilott s’ubicava just a l’estela del seu rival. Però el britànic engegava la cursa  a pastar fang, després de frenar molt tard al primer revolt on va impactar contra Eriksson, abandonant ambdós pilots.

Això i un toc entre Sergio Sette Camara (Motopark) i Guanyu Zhou (Motopark) va fer aparèixer el cotxe de seguretat en pista.

En marxar el cotxe de seguretat les posicions al davant no canviarien i Stroll aconseguiria la seva quarta victòria de la temporada per davant del debutant Niko Kari (Motopark). Nick Cassidy completa el podi.

En la zona de punts ha acabat George Russell (Hitech GP), Ralf Aron (Prema Powerteam), Ben Barnicoat (Hitech GP), Mikkel Jensen (kfzteile24 Mücke Motorsport), Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing), Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) i David Beckmann (kfzteile24 Mücke Motorsport).

Amb els abandonaments de Günther i Ilott, Lance Stroll s’escapa en el campionat de pilots amb 191 punts, 63 més que Callum Ilott. Günther s’ubica a 68, mentre que Russell quart, és a 70.

La segona cursa del cap de setmana es disputarà aquesta tarda a les 17:15.