Dean Stoneman ha dominat i guanyat la cursa oval de la Indy Lights al Indianapolis Motor Speedway, després de batre a Ed Jones per dues mil·lèsimes en l’última volta. Una cursa que també ha tingut accidents i que ha ajudat a Dalton Kellet a finalitzar en el podi.

Després del mal temps d’ahir, la cursa tenia la graella de sortida amb la classificació del campionat amb Ed Jones sortint des de la pole position, posició que mantindria a la sortida i de seguida aconseguira marcar-se una mica d’avantatge respecte Serralles, el seu company a Carlin que just havia superat Kyle Kaiser (Juncos Racing).

Un Kaiser que impactaria contra el mur en la primera volta al revolt 4, fet important en el campionat ja què aquest es complica per al nord-americà que causava el primer caution del dia.

Abans de que tornès la bandera verda, Jones liderava, seguit de Serralles i Stoneman (Andretti Autosport), en quarta posició s’ubicava Santi Urrutia (Schmidt Peterson Motorsport) seguit del seu company RC Enerson.

En tornar l’acció a la volta 8, Stoneman assolia superar els dos Carlin per aconseguir la primera posició, però Jones li tornaria la posició en la volta següent. I a continuació, Jones era superat per el propi Stoneman i Enerson. Jones i Stoneman estarien superant-se l’un al altre en gairebé cada volta, aconseguint un petit marge amb Shelbly Blacstock (Andretti Autosport).

Al darrere, Zach Veach (Belardi Auto Racing) assolia remuntar fins la quarta posició però un toc amb Urrutia feia perdre el ritme a ambdós pilots.

Stoneman mantenia una primera posició confortable a meitat de cursa, seguit de Blackstock, Piedrahita (Team Pelfrey) i Santi Urrutia, fins que a falta de 13 voltes, Jones tornava a l’atac sobre el britànic qui recuperaria el liderat una volta més tard.

El pace car tornava a aparèixer degut a una virolla per part de Urrutia qui abandonava la cursa tot i no impactar contra el mur. La cursa tornaria a l’acció a falta de 8 voltes pel final, amb la lluita entre Jones i Stoneman més oberta que mai.

Però a falta de sis voltes, Piedrahita s’unia a la lluita per la victòria amb un increïble avançament per l’interior a Ed Jones. El colombià atacaria a continuació a Stoneman però un nou caution, feia aturar la cursa a falta de 5 voltes.

Era el cotxe de Heamin Choi (Schmidt Peterson Motorsport) qui impactava contra el mur al revolt 2. Aquesta situació seguiria fins a l’última volta en que apareixeria la bandera verda, deixant una lluita increïble.

Ed Jones aconseguia superar a Stoneman per l’exterior del revolt 1, mentre Piedrahita s’adormia i perdia la posició. Stoneman tornaria a atacar Jones per l’exterior al revolt 3, arribant ambdós pilots en paral·lel. El ex de Red Bull assolia superar al pilot de Carlin per només 2 mil·lèsimes, resultat impressionant després de dominar la cursa. Aquesta ha estat la arribada més justa de la història d’aquesta cursa.

Victòria per Stoneman al Freedom 100, per davant de Jones i Kellet (Andretti Autosport) en el podi. Completa el top 10, Shelbly Blacstock, Scott Hargrove, Felix Serralles, Neil Alberico (Carlin), Juan Piedrahita, Felix Rosenqvist (Belardi Auto Racing) i Zach Veach.

Jones manté el liderat del campionat amb 29 punts sobre Stoneman que escala a la segona posició. Urrutia baixa a la tercera a 39 punts de Jones, mentre que Kaiser i Serralles s’ubiquen a 45 punts.