El pilot de Russian Time, Artem Markelov ha guanyat la primera cursa de la GP2 Series al circuit urbà de Monte Carlo, tot i haver sortit des de la quinzena posició. El rus es va veure beneficiat en la seva estratègia d’aturar-se l’últim. Nato i Rowland completen el podi.

Era un altre rus, en aquest cas Sergey Sirotkin (ART Grand Prix) qui sortia des de la pole position. El jove de Renault però no aprofitava aquesta posició i era Norman Nato (Racing Engineering) qui prenia el liderat de la cursa, seguit del rus i Jordan King (Racing Engineering). En quarta posició es situava Mitch Evans (Pertamina Campos Racing) qui havia d’aguantar els atacs de Oliver Rowland (MP Motorsport) i Alex Lynn (Dams).

Una lluita pel quart lloc on veuríem un Evans que es sortia de pista i seria penalitzat per aquesta acció amb 5 segons. Tot i la sanció, Rowland superava el neozelandès després de la aparició del VSC (Virtual Safety Car), en un accident entre Jimmy Eriksson (Arden Motorsport) i Pierre Gasly (Prema Racing).

Al darrere, Artem Markelov (Russian Time) assolia remuntar fins la vuitena posició tot i haver començat quinze. El rus veuria també com Nicholas Latifi (Dams) abandonava després d’impactar en el túnel.

El seu company en la acadèmia de joves pilots, Sergey Sirotkin també s’havia de retirar després d’impactar contra les tanques de protecció a la piscina. Aquest fet causava el cotxe de seguretat virtual de nou. Poc després amb un doblet de Racing Engineering, Jordan King també abandonaria la cursa en impactar contra el mur.

Amb les aturades a box, Nato gairebé perdia la seva posició amb Rowland qui el va estar a punt de superar. Al darrere Markelov seguia avançant i rodant ràpid i amb pista lliure gràcies al pit stop d’Evans i Lynn. Però un VSC acabaria d’ajudar al rus a protagonitzar una remuntada èpica, aturant-se a box en aquell moment, sortint per davant de Nato qui tot i els intents, no podria superar-lo.

Primera victòria d’Artem Markelov a la categoria, seguit de Nato i Rowland qui assoleix el seu primer podi a la categoria. Tanca la zona de punts, Alex Lynn, Mitch Evans, Marciello (Russian Time), Givoinazzi (Prema Racing), Kirchhöfer (Carlin), Matsushita (ART Grand Prix) i De Jong (MP Motorsport).