SMP Racing ha anunciat avui dos pilots de la seva estructura que correran la propera temporada de la Formula Renault 2.0 Eurocup. Alexander Smolyar ascendirà a la categoria amb Tech 1 Racing, mentre que Aleksandr Vartanyan canvia d’equip i es passa a Arden Motorsport.


El SMP Racing ha anunciat avui el fitxatge de dos dels seus pilots per equips de la Formula Renault 2.0 Eurocup. La estrucutura russa que patrocina a desenes de pilots en diferents categories a col·locat a Alexander Smolyar al Tech 1 Racing i Aleksandr Vartanyan canviant de files a Arden Motorsport.

Alexander Smolyar disputarà la seva primera temporada al Eurocup. El rus de 16 anys d’edat tan sols porta un any d’experiència en monoplaces, disputant el 2017 la Formula 4 espanyola i la SMP F4 del nord d’Europa. En ambdues va fer una gran actuació malgrat la seva curta edat, i va acabar subcampió de l’espanyola amb vuit victòries només per darrere del dominador Christian Lundgaard, mentre que va finalitzar en tercer lloc de la NEZ amb 11 podis.

En els tests hivernals de la Formula Renault de final de l’any passat ja els va disputar amb el Tech 1 Racing, on va demostrar el seu potencial per acabar de ser fitxat com el quart pilot de l’estructura. Smolyar compartirà equip amb els ja anunciats Neil Verhagen, Frank Bird i Thomas Neubauer.

“Les proves d’hivern van confirmar que estàvem en el camí correcte ja que estàvem entre els primers a molts circuits; Em va donar confiança tot i que sé que només estava provant i que el veritable desafiament comença a l’abril. En qualsevol cas, les comunicacions amb l’equip i els meus companys d’equip són excel·lents. Tots ens hem portat molt bé i les coses són particularment bones entre el meu enginyer Adrien i jo”, comentava Smolyar en el comunicat oficial de l’equip.

A més, el rus afegia que “no puc esperar que comenci la temporada i estar al Circuit de Paul Ricard per la meva primera cursa a la Formula Renault amb Tech 1 Racing. Sempre és emocionant tenir un nou desafiament, descobrir un cotxe nou, noves pistes i noves persones”.

D’altra banda, també ha estat anunciat poc després la continuïtat d’Aleksandr Vartanyan a l’Eurocup. El rus de 17 anys farà el salt a Arden Motorsport per completar el segon any de la seva trajectòria a la categoria. El 2017 va fer la seva temporada de rookie amb JD Motorsport, quedant en el 13è lloc final amb 42 punts.

El seu inici en els monoplaces es remunta a 2015, on va disputar la SMP F4 amb Koiranen GP. Sis curses en les que es va adaptar a la categoria per continuar l’any següent, en què va acabar tercer el campionat amb una victòria i nou podis.

Aquest 2016 també va córrer a la F4 espanyola per quedar subcampió amb 10 podis i sent el més pròxim a l’autoritari campió Richard Verschoor. A tot això, cal afegir la seva participació en tres curses de la F4 italiana i les seves primeres curses a la Formula Renault 2.0 Eurocup i NEC amb Fortec Motorsport. L’any passat també va disputar la NEC amb el que serà el seu actual equip, Arden, i els va donar un podi en les dues curses que va disputar.

Ara el rus ha estat anunciat com a nou pilot de l’equip anglès per a tota la temporada, sent company del ja confirmat Oscar Piastri. “Estic molt content d’estar participant a la Formula Renault 2.0 Eurocup amb Arden Motorsport. Espero que els resultats d’aquest any siguin molt millors que en el passat, crec que vaig realitzar suficients proves amb Arden Motorsport per mostrar un bon resultat. Vull agrair a SMP Racing per l’oportunitat”, comentava Vartanyan en ser anunciat com a nou pilot d’Arden.

D’altra banda, el cap de l’equip, Ben Salter, també va voler dedicar unes paraules al seu nou pilot, del qual espera molt. “Ens complau treballar amb ell de nou durant el nostre programa de proves d’hivern, sabem que té el potencial per fer grans coses a la pista, pel que no tenim dubtes que serà competitiu des del primer moment quan arribi a la pista aquest any”, ha conclòs.

Pilots confirmats fins aquest moment per a la Formula Renault 2.0 Eurocup:

Equip Pilot
United Kingdom Arden Motorsport Australia Oscar Piastri
Russia Aleksandr Vartanyan
Spain AVF by Adrián Vallés Spain Xavier Lloveras
Mexico Axel Matus
United Kingdom Fortec Motorsports United Kingdom Jordan Cane
Mexico Raúl Guzmán
France Arthur Rougier
Russia Vladimiros Tziortzis
Italy JD Motorsport Italy Lorenzo Colombo
Malaysia Najiy Razak
Germany Josef Kaufmann Racing Netherlands Richard Verschoor
United Kingdom Mark Burdett Motorsport TBA
Netherlands MP Motorsport Denmark Christian Lundgaard
Australia Alex Peroni
France R-ace GP United Kingdom Max Fewtrell
France Victor Martins
France Tech 1 Racing United Kingdom Frank Bird
France Thomas Neubauer
Russia Aleksandr Smolyar
United States Neil Verhagen