Després del millor temps de Will Palmer ahir, R-ace GP va mantenir el seu bon moment en les proves col·lectives de la Fórmula Renault Eurocup al circuit Paul Ricard amb Robert Schwartzman marcant el millor temps amb un 2: 06.359. El protegit de SMP Racing va ser seguit per Henrique Chaves (AVF per Adrián Vallés) i Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing). El membre de l’Acadèmia d’Esports de Renault, Jarno Opmeer (MP Motorsport) va ser quart i primer novell del dia. El pilot de Red Bull Junior Team, Daniel Ticktum (Arden Motorsport) va ser el més ràpid al matí en condicions humides.

Les pluges van rebre als pilots aquest matí per a la primera sessió que va concloure amb Zane Goddard (Arden Motorsport) a la part superior. Però l’australià va perdre l’honor del millor temps per no respectar els límits de pista. El seu company d’equip, Daniel Ticktum, va heretar el P1 amb un temps de 2:22.743 per davant del pilot del Red Bull Junior Team, Richard Verschoor (MP Motorsport). Alex Peroni (Fortec Motorsports) va ser tercer seguit per Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) i Will Palmer.

Després de dues hores de calma a la tarda, els conductors van muntar pneumàtics de sec per a l’hora final. Robert Schwartzman va col·locar-se primer amb la millor volta de la sessió en 2:06.359 per davant d’Henrique Chaves i Sacha Fenestraz. Els novells Jarno Opmeer i Raúl Guzmán (R-ace GP) van completar els cinc primers.

Els pilots i equips de la Fórmula Renault Eurocup van acabar la jornada amb 25 minuts dedicats a les sortides abans de dirigir-se a Nürburgring el 29 i 30 de març.

Chaves, número 13 està a punt

Henrique Chaves (AVF per Adrián Vallés):

“Durant l’hivern vaig treballar tant en el simulador com a casa per ser més competitiu. Espero que el nostre segon temps del dia ho demostri. Hi ha més feina a fer a Nürburgring per començar la temporada en mode d’atac, però estic segur. Aquesta serà la meva tercera campanya amb l’equip, i la segona en la Fórmula Renault Eurocup. Ens hem convertit pràcticament en una família on tinc la confiança necessària per ser ràpid. En quant al nombre 13, s’ha vinculat a la meva família des de fa molt de temps. És una manera d’honrar-les, i no hi ha supersticions, tot el contrari!”

Vartanyan còmode en la pluja

Alexander Vartanyan (JD Motorsport):

“El dia ha anat bé. Jo estava més còmode en les condicions de pluja competint amb els líders. En sec, no vam córrer amb pneumàtics nous, però els nostres temps seguien sent sòlids. Sento que estic progressant pas a pas amb l’equip i els meus companys d’equip. Estic satisfet amb això, ja que el meu corba d’aprenentatge determinarà la resta de la meva temporada!”

Doble top deu per Goddard

Zane Goddard (Arden Motorsport):

“Estic satisfet amb les meves proves de pretemporada fins ara. Encara hi ha una mica de retard pel que fa a la bretxa d’experiència, però l’equip és competitiu i estem millorant en cada sessió, sense importar les condicions de la pista. El Fórmula Renault 2.0 és un cotxe bonic i molt divertit de conduir. Permet als conductors atacar a cada volta. Aquest any, el meu principal objectiu serà seguir avançant en un camp molt competitiu. Has de ser optimista per treure el millor de tu mateix!”

Fortec Motorsports mostra la seva confiança

Martin Young, Director de l’equip:

“Estàvem realment satisfets a Magny-Cours en posar regularment a dos pilots entre els deu primers. Les proves en el circuit Paul Ricard van confirmar la nostra forma amb Alexey en els cinc primers quant va sortir a pista. Això demostra la nostra competitivitat mentre ens permet treballar amb els nostres novells. Tot és nou per a Frank i Najiy, però estan progressant mentre Alex segueix descobrint la Fórmula Renault Eurocup. Encara hi ha feina per fer, però confio en la nostra capacitat per estar entre els deu primers a Monza.”