Robert Shwartzman i Marcus Armstrong aterraran a la Fórmula 3 europea de la mà de Prema Powerteam. Tots dos, dins de l’Acadèmia de Joves Pilots de Ferrari, van sorprendre en els tests que van fer amb l’escuderia en aquest final de temporada, el que va facilitar l’ingrés de tots dos a l’equip.


La graella de la FIA Formula 3 europea comença a compondre’s poc a poc. Per ara, abans de l’entrada d’any, són poques les confirmacions que arriben per part dels equips. No obstant això, després de saber els dos primers pilots de Carlin amb De Francesco i Daruvala i els dos de Motopark Dan Ticktum i Fabio Scherer (a falta de confirmació de Sebastián Fernández tal i com va avançar FormulaRapida.net), des de Prema han anunciat ara als seus dos primers pilots.

Els escollits són Robert Shwartzman i Marcus Armstrong. El primer, rus de 18 anys que recentment ha estat anunciat com a pilot de la Ferrari Driver Academy, mentre que el segon, neozelandès de 17 anys, també jove pilot de Ferrari, es troba davant el seu segon any a temps complet en monoplaces. Després de coincidir els dos pilots en diversos dies de test des de setembre amb Prema per la FIA Formula 3, tots dos han estat anunciats com els dos primers titulars de l’equip per a l’any 2018.

El de Sant Petersburg ve d’un gran any a la Formula Renault 2.0 Eurocup, on va acabar l’any tercer lluitant pel títol fins a l’última ronda al costat de Will Palmer i el coronat Sacha Fenestraz. Shwartzman va aconseguir fins a sis victòries i dotze podis, sumant unes últimes tres curses brillants en l’última ronda de Barcelona, ​​on va arrasar per complet amb un gran pilotatge.

Abans d’aquest 2017, Shwartzman ja havia fet un any inicial en el Eurocup amb 15 curses al costat de Josef Kaufmann Racing, on només va sumar un podi i la vuitena posició final del campionat. Els seus inicis en els monoplaces es remunten al 2014 amb les seves primeres curses a la Fórmula 4 italiana, campionat en què va quedar tercer l’any següent amb dues victòries i vuit podis.

D’altra banda, Armstrong s’enfrontarà al seu segon any complet en els monoplaces. Després de disputar l’any passat algunes curses de la Fórmula Renault 2.0 Eurocup i NEC, sense grans resultats, aquest any 2017 ha fet un complet recital de la mà de Prema. Per una banda, va brillar a la Formula 4 italiana, guanyant el campionat amb dues victòries i set podis, mentre que paral·lelament va ser el subcampió de l’ADAC Formula 4 alemanya amb tres triomfs i onze podis, perdent el campionat per només quatre punts i mig davant Jüri Vips.

Shwartzman, se sent molt il·lusionat davant aquest nou pas en la seva curta trajectòria esportiva. “El salt a la FIA F3 serà clau per a la meva trajectòria, i estic segur que serem molt competitius. A més, tindré un ambient saludable per seguir millorant”.

Armstrong, per la seva banda, enfoca amb optimisme aquesta segona etapa amb Prema Powerteam. “Estic encantat de treballar amb Prema a la Fórmula 3, especialment després de lo bé que ens va anar tot aquest any a F4. Conec molt bé a tots els de Prema i em sento un privilegiat per poder treballar amb un equip amb tanta experiència. Des de les meves primeres voltes amb el F3 vaig gaudir del cotxe i després de desembre espero entendre-ho millor per a poder fer-ho bé el 2018”.

El cap de l’equip Prema, René Rosin, se sentia molt satisfet amb aquests dos primers fitxatges. D’una banda, va comentar que “Robert no només és hàbil, sinó que també, malgrat la seva curta edat, té molta experiència. Serà un valor indubtable per a l’equip en el repte d’aquesta temporada 2018 i estem segurs que, amb l’ajuda de la Ferrari Driver Academy, tindrà l’oportunitat de seguir donant passos cap endavant”.

No obstant això, Rosin també va voler afegir que Marcus realment va tenir un gran rendiment en la seva primera temporada completa en monoplaces a Europa i estic desitjant veure’l de nou en pista amb el F3. Haurà de preparar-se bé per a aquest repte, però estic segur que ho farà bé, tenint en compte com va impressionar en la seva temporada i com va anar millorant. La nostra alineació de F3 s’està compenetrant molt bé i enfoquem l’hivern amb confiança”, ha conclòs.