La gran llegenda del WRC tornarà el proper any 2018 al campionat de la mà del seu equip de tota la vida, Citroën. Sebastien Loeb, atret pels nous vehicles del Mundial de Ral·lis, disputarà fins a tres cites durant la propera campanya.


El WRC està d’enhorabona! El llegendari campió dels campions, Sebastien Loeb, tornarà al campionat per disputar tres ral·lis durant la propera temporada del 2018. El nou vegades campió del món porta des d’agost fent diverses sessions de test amb Citroën, i davant el gran atractiu dels nous vehicles del Mundial, Loeb no s’ha pogut resistir a tornar.

Aquesta aventura la farà com en els vells temps, al costat del seu copilot Daniel Elena i amb l’equip de tota la vida, Citroën i el vehícle actual, el C3 WRC. Després de ficar-se al Mundial de Rallycross i al Dakar amb Peugeot, el francès seguirà exercint les seves funcions en aquestes dues categories, però s’ho compaginarà disputant tres cites del calendari del WRC el 2018.

El seu retorn serà a Mèxic del 8 al 11 de març, tercera prova de l’any, on tornarà després de dos anys d’absència quan a Montecarlo l’any 2015 va disputar el seu últim ral·li. Davant d’aquest repte inicial, Loeb es mostra motivat i confiat. “Vam optar per Mèxic, ja que tinc bons records de les carreres allà i l’itinerari no ha canviat gaire des de l’última vegada que vaig participar en el campionat”, va afirmar el francès.

La segona prova que disputarà serà en el seu entorn local i on ha guanyat quatre vegades, com a Mèxic. Serà el Tour de Corse, on del 5 al 8 d’abril repetirà aperitiu al WRC amb Citroën, ja que “vaig pensar que tenia sentit participar en la cita francesa, especialment perquè sempre m’han agradat els ral·lis d’asfalt, encara que no estic familiaritzat amb l’itinerari actual del Tour de Corse”.

Finalment, la temporada de Loeb al Mundial de Ral·lis posarà punt i final al Ral·li de Catalunya, on ha guanyat fins a vuit vegades en la seva trajectòria i del 25 al 28 d’octubre tancarà el seu any de retorn. “Espanya semblava una bona opció també. I tot i que espero que sigui bastant difícil donat el temps que ha passat des de l’última vegada que vaig competir allà, també volia participar en un ral·li de terra”, prosseguia Sebastien davant a aquesta tercera cita.

Loeb va voler afegir unes paraules al seu retorn al Mundial:

“La sensació que obtens en els ral·lis és un dels sentiments més emocionants que he experimentat, i estava emocionat per pilotar un d’aquests nous WRC en una cursa. És agradable poder fer-ho en l’equip amb el qual he gaudit de tants èxits. Tot el món estava content després de les sessions de test realitzades enguany, jo també, i aquestes tres participacions són el següent pas lògic”.

Per concloure, Yves Matton, va voler aportar unes declaracions sobre el retorn de la gran estrella del passat de Citroën, i davant d’aquests anys de sequera d’èxits, el que pot aportar Loeb a la marca:

“Estic encantat de veure que hi haurà un altre capítol en la gran història entre Sébastien Loeb i Citroën. No podia tornar al WRC amb ningú més que amb nosaltres! Es va confirmar que no va perdre res de la seva velocitat i habilitat durant els test, encara que és probable que no tingui coneixement de les especials i el temps en el cotxe en comparació amb la competència cada vegada més dura”.