Oliver Rowland ha convertit la seva pole position en la seva segona victòria de la temporada, la tercera per l’equip Fortec. Nyck De Vries i Vaxivière han completat el podi després d’una lluita tu a tu entre aquests dos pilots. Rowland ara passa a liderar el campionat.


La cursa de la 3.5 començava amb el millor i pitjor dels Fortec. Rowland que sortia des del primer lloc, i amb Jaafar al últim després de la desqualificació en la qualy d’avui. Rowland l’acompanyava a la primera línia, Tio Ellinas que gairebé s’enduu la pole position avui. A la segona fila dos pilots que ja es coneixen i molt a la pista, Nyck de Vries i Matthieu Vaxivière.

A la sortida “Vaxou” sorprenia a tothom amb un atac que no seria ben realitzat. També sorprenia negativament Ellinas, que perdia moltes posicions.  Dillmann punxava el pneumàtic posterior esquerra quan Nicholas Latifi l’intentava avançar. De Vries tot i els intents d’avançar a Rowland no ho aconseguia.

El britànic liderava la cursa seguit de De Vries, Stoneman, Ellinas, Vaxivière, Fantin, Orudzhev, Panis, Van Buuren i Jaafar. El pilot de Malàisia que sortia últim ja rodava en novè lloc a la segona volta. El pilot patrocinat per Petronas seguia al atacat i només passats cinc minuts de cursa, superava a Egor Orudzhev per la setena posició.

El líder del campionat feia gala del seu honor i a la volta següent avançava a Latifi (ARden Motorsport) per ficar-se sisè. El següent pilot era Vaxivière (Lotus) que el tenia a 4 segons de marge.

Els pilots es començaven a aturar a la cinquena volta, Van Buuren (Lotus) era el primer que ho feia a part de Aurélien Panis (Tech 1 Racing) que aconseguia superar al holandès al pit lane. EL company de Panis, Nissany, abandonava la cursa.

Els cinc primers pilots que lideraven la cursa continuaven rodant. Oliver Rowland s’hi trobava molt a gust i ampliava la seva distància amb Nyck De Vries a 3 segons. El seu company d’equip Jazeman Jaafar en veure que no podia atrapar als líders, s’aturava a box a la volta 8 per retallar distàncies.

A meitat de cursa, Dean Stoneman que rodava tercer, decidia aturar-se a canviar els pneumàtics. Era el primer dels capdavanters que ho feia. 3 minuts més tard apareixia la bandera groga al revolt 8 on s’havia aturat Beitske Visser (AVF) això provocava la reacció per part de tots aquells pilots que no s’havien aturat en, fer-ho aquell moment.

Un cop tots els pilots ja havien fet l’aturada obligatòria. Rowland liderava seguit de Nyck De Vries, Dean Storneman, Tio Ellinas, Matthieu Vaxivière, Jaafar, Panis, Fantin, Orudzhev i Van Buuren.

Vaxivière amb pneumàtics nous, sabent que tenia millor ritme que Ellinas, superava al xipriota i s’escapava  de forma increïble. El jove pilot de Lotus era el més ràpid del circuit i es llençava a la busca del podi, atrapant en dues voltes a Dean Stoneman.

El francès superava al britànic en un obrir i tancar d’ulls, i encara tenia 8 minuts més una volta per atrapar a Nyck De Vries quan, començaven a caure gotes en el circuit.

Vaxivière es ficava sota el rebuf del pilot holandès a falta de 3 minuts pel final, però el occità no aconseguia superar-lo tot i els intents. La lluita de Motorland es repetia de nou a Bèlgica, el tu a tu entre “Vaxou” i De Vries.

A falta de dues voltes pel final, els dos Dams estaven sota pressió, De Vries amb Vaxivière pel segon lloc, i Stoneman amb Ellinas pel quart lloc. Finalment tots dos podien mantenir els seus llocs.

Oliver Rowland gràcies a la seva segona victòria enguany, torna a ser el líder del campionat amb 83 punts, 6 de distància amb Matthieu Vaxivière. Jazeman Jaafar tot i la meritòria remuntada avui, baixa fins al tercer lloc en el campionat.

Resultats: 1 Rowland 2 De Vries 3 Vaxiviere 4 Stoneman 5 Ellinas 6 Jaafar 7 Panis 8 Fantin 9 Orudzhev 10 Van Buuren.