El vigent campió de la Fórmula Renault 2.0 Eurocup, Sacha Fenestraz, farà el salt definitiu a la FIA Formula 3 europea. El pilot franco-argentí ho farà amb l’equip Carlin, amb qui ja va disputar el GP de Macau el 2017.


Sacha Fenestraz fa el salt a la FIA Formula 3 europea de cara a aquest 2018. El pilot franco-argentí de 18 anys ve d’aconseguir una brillant victòria a la Formula Renault 2.0 Eurocup el passat 2017, on va aconseguir set victòries i 17 podis amb l’equip Josef Kaufmann. Així doncs, Fenestraz dóna un important pas a una categoria de gran nivell i amb molta competitivitat, on serà rookie i s’enfrontarà a grans pilots per demostrar el seu talent per intentar donar més passos cap a endavant. Els seus companys a dia d’avui oficialitzats són Jehan Daruvala i Devlin De Francesco, sent el tercer pilot de Carlin oficialitzat.

Fenestraz ja va tenir una primera col·laboració amb Carlin aquest passat 2017, ja que va disputar la vuitena ronda de la Fórmula 3 europea a Nürburgring collint un desè lloc en la tercera cursa. A més, també va debutar al GP de Macau a finals d’any, aconseguint la setena posició final. Així doncs, amb aquesta primera presa de contacte amb ells al costat de la recent incorporació al programa de joves pilots de Renault, Fenestraz comença la preparació per a un intens i decisiu any a Formula 3.

A tot això, en el comunicat oficial del pilot també s’anuncia la participació en la pròxima edició del GP de Macau d’aquest 2018 amb l’equip Carlin, sent la segona participació del franco-argentí.

Aquestes han estat les paraules de Fenestraz en el seu comunicat oficial respecte a aquesta maniobra que l’incorpora a la graella de la FIA Formula 3 europea aquest 2018:

“Ja des de les primeres voltes al volant del cotxe em va agradar molt com es comporta un Fórmula 3 i la seva eficiència aerodinàmica. Em posa molt content de saber que estaré participant en el Campionat Europeu de Fórmula 3 el 2018 i també continuar la meva aventura amb Carlin. L’equip ha tingut una actitud molt professional respecte a les curses i es veu molt ràpidament per què han aconseguit tants èxits en totes les categories de monoplaces! En aquest àmbit podré aconseguir adquirir una gran experiència. El meu objectiu per a la propera temporada és quedar primer entre els debutants i obtenir el millor resultat possible en el campionat.”

A més, el comunicat també inclou les declaracions del cap de l’equip, Trevor Carlin, davant la incorporació del seu tercer pilot per a aquest 2018:

“És amb gran plaer que podem confirmar que Sacha s’uneix a l’equip per a la pròxima campanya en el Campionat FIA de Fórmula 3 Europea, que disputarà de forma completa. Sacha ha corregut amb nosaltres un cop en el campionat, amb una actuació extremadament impactant, especialment en classificació. Vam estar també molt complaguts a poder treballar amb ell a Macau, on va aconseguir resultats impressionants sent un principiant i acabat la cursa en molt bona posició. Sabem que té un gran potencial per aconseguir grans coses a la pista, fet que ja va poder provar en el Campionat Europeu de la Fórmula Renault 2.0, de manera que no tenim cap dubte que serà competitiu des del començament mateix de la temporada que ve.”