Red Bull ha insistit que veuen tota una sorpresa que ningú més els retalli l’avantatge que tenen amb el DRS

L’escuderia de Milton Keynes ha protagonitzat algunes actuacions sorprenents enguany gràcies a l’enorme avantatge de la qual gaudeixen Max Verstappen i Sergio Pérez quan obren el DRS. Els seus rivals han estat veient com funciona per a entendre si hi ha algun truc que Red Bull desplega per a generar aquest augment de velocitat.

Lewis Hamilton també va provocar una certa intriga sobre el que l’equip austríac estava tramant, ja que va qüestionar per què l’avantatge del DRS del conjunt havia desaparegut a Hungaroring, un traçat en el qual es necessita alta càrrega aerodinàmica. No obstant això, cada vegada s’accepta més que la clau en tot el que beneficia als de les begudes energètiques és la relació de resistència aerodinàmica que equilibra entre el seu aleró posterior i el de la biga.

Copyright: Red Bull Content Pool

Pel fet que el RB19 de l’escuderia és tan estable en la part posterior, l’equip pot anar amb un aleró molt més petit, a vegades fins i tot amb un sol element, que la resta. Això significa que la seva ala posterior contribueix encara més a la resistència aerodinàmica total en línia recta, per la qual cosa quan s’activa el DRS perd més resistència a l’aire.

En els circuits en els quals la càrrega aerodinàmica és més important que l’eficiència aerodinàmica, Red Bull segueix els passos d’altres equips i opta per un aleró posterior més gran a causa dels avantatges de rendiment a les corbes. Els rivals han començat a intentar desenvolupar els seus monoplaces en aquesta direcció, però accepten que retallar els alerons de biga és complicat a causa de la quantitat de càrrega aerodinàmica que aporten al cotxe.

El director tècnic dels austríacs, Pierre Wache, va afirmar que no hi ha cap secret, i es va mostrar sorprès que la resta hagi trigat tant a entendre alguna cosa que el seu equip porta fent des de l’inici de l’era de l’efecte sòl.