Jordi Galera, pilot d’enduro, només pensa a recuperar-se per a poder participar en les 24 Hores de la Vall del Tenes

Jordi Galera, qui també ha participat en curses de motocròs, ha decidit que se centrarà en l’enduro a partir de l’any vinent.

Actualment, està molt centrat a competir en l’àmbit nacional.

PREGUNTA: QUI ÉS JORDI GALERA?

Jordi Galera: Soc un pilot que competeix a enduro i en algunes proves de motocròs a nivell nacional.

P: QUI ET VA INTRODUIR EN L’ESPORT?

JG: El meu pare. Des de petit he estat dintre del món de les motos. Un dia vaig anar a una cursa, em va agradar, i vaig decidir començar a entrenar.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN L’ESPORT?

JG: Anava a entrenar de manera esporàdica a un circuit que estava a prop de casa meva, i un amic del meu pare em va dir si volia competir en una cursa americana. Vaig acceptar, i com vaig gaudir molt, em vaig voler endinsar en el món de la competició.

P: COM VAS VIURE LA PANDÈMIA?

JG: Em va afectar d’una manera diferent de la resta de persones. Visc en un poble molt petit, i només vaig estar quinze dies sense poder sortir de casa. Durant aquests dies, vaig fer exercici, i quan vaig poder sortir al carrer, anava en bicicleta, però vaig trobar molt a faltar la moto.

P: ÉS COMPLICAT COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

JG: Crec que sí, ja que t’ho has de saber compaginar molt bé. Un any vaig fer sis campionats diferents, i em vaig adonar de què has de ser un pilot molt complet. Per aconseguir ser versàtil en diferents terrenys es necessita molta paciència.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

JG: Durant les primeres curses sí, normalment estava molt nerviós. Ara mateix, vaig a competir com si fos un entrenament, estic tranquil. Acostumo a no pensar-hi gaire.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

JG: Tinc una relació molt bona. Tot i que a pista lluitem per podis o victòries, fora d’ella tenim una relació molt propera. Aquesta és una de les coses que més m’agraden d’aquest esport.

P: COM VALORES LA TEVA TEMPORADA?

JG: No està sent una gran temporada per a mi. He patit moltes lesions, i això ha fet que no hagi pogut competir un bastantes curses. En aquests moments, em vull recuperar per estar en les millors condicions per a les 24 Hores de la Vall del Tenes.

P: COM ES VIUEN LES 24 HORES DE LA VALL DEL TENES?

JG: Primer de tot, en aquesta cursa es fa un esforç físic molt gran. A més a més, has de dedicar tot l’estiu a preparar la cursa. La moto ha d’estar en les millors condicions, i els pilots han de saber gestionar moltes situacions i estar molt bé mentalment. No obstant això, és una cursa que es gaudeix molt.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

JG: En general, he competit més a enduro, però últimament he preferit participar en curses de motocròs. No obstant això, l’any vinent tornaré a dedicar-li més temps a l’enduro, ja que acostumo a ser més competitiu i, a més a més, té més sortides professionals.