Markus Pommer ha guanyat per primera vegada una cursa a la FIA Fórmula 3 Europea en el circuit de Zandvoort. L’experimentat pilot alemany completa un bon cap de setmana després de fer podi ahir. Givoinazzi i Rosenqvist l’acompanyen al podi, amb el italià com a nou líder del campionat.


A la sortida Pommer sortia com una exhalació i superava a Giovinazzi per passar a liderar la cursa, Rosenqvist era tercer seguit  de Dennis, Leclerc rodava onzè. La sortida no tenia accidents però a la volta 3, Matthew Rao (Fortec Motorsports) es sortia de pista i provocava el cotxe de seguretat

A la sisena volta el cotxe de seguretat entrava en pista i la cursa tornava a començar. Markus Pommer (Motopark) era molt astut i feia compactar el grup per tal de guanyar el màxim avantatge a continuació. Aquesta situació l’aprofitava i molt Santino Ferrucci (kfteile24 Mücke Motorsport) per superar a Ryan Tveter (Jangonya Ayam with Carlin) per al novè lloc. Però una volta més tard el cotxe de seguretat tornava a pista per culpa d’un accident de Mikkel Jensen (kfzteile24 Mücke Motorsport).

El cotxe del danès estava en una zona de difícil accés i això feia que el cotxe de seguretat romangués una volta més del normal al traçat de Zandvoort. Un cop més Pommer es defensava bé dels atacs de Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin).

Però el cotxe de seguretat tornava a sortir de seguida després d’un accident entre Polher i Menezes (Jagonya Ayam with Carlin). Tants cotxes de seguretat no permetien completar les voltes marcades per a aquesta cursa.

Els últims cinc minuts succeïen sense accidents però si amb la agressivitat característica de la Fórmula 3. Un fet destacable era la sortida de pista de Ryan Tveter que trencava el aleró davanter tot sol i que perdia la opció de puntuar, deixant el desè lloc a Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing).

Victòria finalment per a Markus Pommer amb Giovinazzi i Rosenqvist (Prema Powerteam) al podi, tanquen la zona de punts, Dennis, Stroll, Russell, Camara, Albon, Ferrucci i Leclerc.

Ara Antonio Giovinazzi passa a ser el nou líder del campionat amb 288 punts, 8,5 punts més que Leclerc, qui havia arribat a aquesta cursa amb un avantatge força ampli. Rosenqvist és tercer a 27 punts del italià. Mentre que més despenjat però amb opcions en el quart lloc es troba, Jake Dennis a 72 punts.