Will Palmer (R-ace GP) va fer la volta més ràpida en la jornada inaugural de les proves col·lectives de la Fórmula Renault Eurocup al circuit Paul Ricard. El pilot britànic va marcar el millor temps del dia amb un 2.04.385 per superar als seus companys Max Defourny (R-ace GP) i Robert Shwartzman (R-ace GP). Cinquè, el pilot de Red Bull Junior Team, Richard Verschoor (MP Motorsport) va ser el principiant més ràpid.

Els competidors de la Fórmula Renault Eurocup van ser rebuts aquest matí per una superfície mullada. Mentre que Gabriel Aubry (Tech 1 Racing) va treure el màxim profit de les condicions per passar al capdamunt de la taula de temps, les millors voltes del francès no es van validar després de passar per pesatge. Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) es va col·locar primer per davant de: Thomas Maxwell (Tech 1 Racing), Grégoire Saucy (AVF per Adrián Vallés), Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) i el pilot de Red Bull Junior Team Daniel Ticktum (Arden Motorsport).

A la tarda, els pilots van canviar gradualment el pneumàtic de pluja pel de sec. En l’última hora, Max Fewtrell (Tech 1 Racing) va ser el primer a batre el millor temps del matí, però el ritme va augmentar amb Will Palmer aturant el rellotge en 2.04.385. Els seus companys Max Defourny i Robert Shwartzman van ser els següents amb Henrique Chaves (AVF per Adrián Vallés) i Richard Verschoor completant els cinc primers.