Dennis Olsen ha pujat al més alt del podi de Motorland aquest matí després de guanyar la tercera cursa de la Formula Renault 2.0. Hubert i Oskoui completen el TOP3 després dels múltiples accidents provocats per una forta pluja.


Després d’acabar la sessió de qualificació de la Formula Renault 3.5 ha arribat la pluja a Alcanyís. Ràpid, els mecànics han muntat els pneumàtics de pluja en tots els monoplaces i han esperat a l’inici de la cursa, moment en què la pluja s’ha intensificat notablement.

Paral·lelament, Sørensen rebia la notícia d’una penalització de 20 segons en la cursa anterior que el feia perdre la seva desena plaça fins la 21.

En el moment d’apagar-se els llums del semàfor l’aigua s’aixecava per tota la pista. Ràpidament Jack Aitken es col·locava darrere Olsen, que mantindria la posició, tot aprofitant-se d’una mala sortida de Barnicoat que arribava al primer revolt en la sisena posició.

Aviat començaria el grup de Sørensen, D’Agosto i Barnicoat a batallar per les places, però un toc a la forquilla entre el de Fortec i el de Manor deixava a ambdós fora de la competició. Una llàstima pels pilots, que després d’arrencar des de primera i segona línia abandonaven a la primera volta.

La competició seguiria amb Aitken cada cop oferint més pressió a Olsen, que mantenia el liderat. Aviat, a falta de 18 minuts pel final, l’Strakka Racing de Eastwood s’aturava a l’interior d’un revolt ràpid a la vegada que el del seu company d’equip ho feia en una escapatòria. La situació obligava a direcció de cursa a treure el Cotxe de Seguretat.

Un cop retirats els cotxes, semblava que tot estava preparat per reprendre la cursa, però llavors un toc entre diversos pilots deixaria Sashara fora de cursa obligant el cotxe de seguretat a quedar-se a la pista.

Durant el període de neutralització la pluja s’havia agreujat cada cop més. La visibilitat era força limitada i sovint es veien els pilots fent moviments estranys fruit de no veure què tenien al davant. Aviat això passava factura, i amb els llums del Cotxe de Seguretat apagats i llest per marxar, Kodric, que llavors era quart, envestia per darrere Aitken i D’Agosto.

Malgrat el fort accident, Aitken, el més afectat, sortia del cotxe convalescent però sa i estalvi. La immensitat dels fets deixava la pista bruta, que davant la falta de temps la cursa es donava per conclosa darrere l’estela del Renault Mégane que fa de Safety Car.

 

Resultats de la tercera cursa:

Pos. Car Driver Team
1 17 Dennis Olsen Manor MP Motorsport
2 22 Anthoine Hubert Tech 1 Racing
3 10 Darius Oskoui ART Junior Team
4 7 Callan O’Keeffe Fortec Motorsports
5 26 James Allen Arta Engineering
6 14 Louis Delétraz Josef Kaufmann Racing
7 15 Kevin Jörg Josef Kaufmann Racing
8 27 Harrison Scott AVF
9 35 Matevos Isaakyan JD Motorsport
10 28 Matthew Graham AVF
11 37 Amaury Bonduel JD Motorsport
12 8 Luke Chudleigh Fortec Motorsports
13 2 Jack Hughes Koiranen GP
14 25 Amaury Richard Arta Engineering
15 40 Bruno Baptista Koiranen GP
16 42 Henrique Chaves AVF
17 36 Thiago Vivacqua JD Motorsport
18 41 Zachary Claman de Melo Fortec Motorsports
19 21 Simon Gachet Tech 1 Racing
20 1 Anton De Pasquale Koiranen GP
21 20 Hugo de Sadeleer Tech 1 Racing
22 3 Jack Aitken Koiranen GP
23 19 Ignazio D’Agosto Manor MP Motorsport
24 5 Martin Kodric Fortec Motorsports
25 9 Ukyo Sashara ART Junior Team
26 31 Charlie Eastwood Strakka Racing
27 32 Valentin Hasse-Clot Strakka Racing
28 18 Lasse Sørensen Manor MP Motorsport
29 6 Ben Barnicoat Fortec Motorsports