Kris Meeke està cada vegada més a prop de la seva primera victòria al Mundial de Ral·lis. El pilot britànic avantatja de més de mig minut al seu company d’equip, Mads Ostberg, que li ha retallat força distància en el dia d’avui. Latvala es manté tercer, mentre que Sordo ha passat de lluitar al podi a defensar-se en zona de punts.


Tot i una virolla en el primer tram del dia, Meeke afrontarà l’última jornada de demà amb una renda de 38.6 segons sobre el seu company d’equip a Citroën, Mads Ostberg, a falta de dos trams i 32 quilòmetres cronometrats.

Jari-Matti Latvala segueix tercer de la general després d’una bonica lluita amb Dani Sordo en les aspres pistes de terra del nord de Vila Carlos Pau. El pilot espanyol s’ha vist obligat a abandonar en l’última especial de la jornada després que li hagi entrat aigua a les bugies del seu Hyundai i20 WRC.

Meeke, que arrencava el dia amb 68.4 segons d’avantatge, ha fet una virolla amb el seu DS3 WRC en el primer tram. En aquesta especial Ostberg li ha retallat poc més de 30 segons, tot i que el britànic ha estat capaç de sobreposar-se a tot i haver tingut una breu parada després d’un vassal d’aigua en l’últim tram.

Un sensor d’alarma es va disparar i em va entrar el pànic”; ha admès Meeke. “No sabia què fer, així que vaig apagar el motor i el vaig encendre. Esperem que vagi tot bé demà, crec que serà una bona jornada per a mi”.

Ostberg, amb febre en la jornada d’avui, ha comentat estar cansat en el segon bucle d’especials encara que el noruec té una clara renda de 25.1 segons sobre Latvala. El finlandès ha tingut la sort de la seva part quan ha tocat un talús amb el seu Volkswagen Polo R WRC i s’ha sortit fora de la pista al matí.

Aquest incident hagués permès col·locar-se tercer a Sordo, que venia remuntant, però l’espanyol ha entrat passat en una forquilla, abans d’abandonar més endavant.

La prioritat de la seguretat és una tàctica que li està donant els seus fruits a Elfyn Evans. El gal·lès ha finalitzat la jornada en quart lloc amb el seu Ford Fiesta RS WRC, mantenint un clar avantatge de 2 minuts i 26 segons sobre Thierry Neuville, que s’ha recuperat bé de la punxada d’ahir.

Martin Prokop i Khalid Al Qassimi han acabat sisè i setè, respectivament, per davant de Sordo, que es reenganxa demà sota la fórmula Ral·li 2. Els principals candidats a la victòria en WRC 2, Abdulaziz Al-Kuwari i Diego Domínguez, completen el top 10.

Els Volkswagen han aconseguit diverses victòries de tram. Andreas Mikkelsen ha guanyat dos i Sébastien Ogier un. La penúltima especial de la jornada s’ha cancel·lat a conseqüència de l’accident de Hayden Paddon.

Ogier va tenir una altra jornada decebedora, després de perdre quatre minuts en l’últim tram del dia en trencar la direcció assistida del seu Polo R.

Els competidors tornaran a arrencar demà a les 08.00h per afrontar dues passades pel clàssic escenari del Còndor, una de les especials més famoses del WRC. Un tram rugós i revirat, traçat entre grans blocs de pedra, la segona passada, que s’emetrà en directe per televisió, es disputarà com Power Stage, en la qual es repartiran punts extres als tres pilots més ràpids.

Nota de Premsa de WRC.com